Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyi a váltó áram max értéke?

Mennyi a váltó áram max értéke?

Figyelt kérdés
A választ köszönöm.
2016. dec. 10. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit a generátor elő tud állítani.
2016. dec. 10. 17:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Alighanem feszültségre gondolsz? A kisfeszültségű hálózaté? Az effektív érték tűrésére gondolsz, vagy valamelyik csúcsértékre?

Politikusnak vagy ügyvédnek készülsz? :)

2016. dec. 10. 18:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, ez a fizika házim kérdése (pont így, szószerint, de biztos vagyok benne, hogy feszültségre gondol, max feszültség), interneten nem találtam semmit, remélem itt kisegít valaki aki bölcsebb ezen területen. Meg amúgy engem is érdekelne, szeretem a fizikát de ezt most tanuljuk
2016. dec. 10. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Pedig én csak beírtam a google-ba, hogy "hálózati feszültség maximuma", majd a második találatot kiválasztottam (Wiki), ami erre az oldalra vitt:

[link]

Ezen a lapon pedig kábé a 8. mondat ez:

"Váltakozó áramok és feszültségek intenzitásának jellemzésére a csúcsérték mellett (különösen a villamos energetikában) használják az effektív értéket is. Szinuszos függvény effektív értéke {\displaystyle I} I csúcsérték esetén[2]

I(eff) = I/gyök2

A hálózati feszültség nagyságát például effektív értékével szokás megadni. A 230 V-os, Magyarországon használt fogyasztói feszültségszint tehát 230 V effektív értékű, körülbelül 325 V csúcsértékű feszültséget jelent."

Szóval nem volt egy nagy ördöngösség rátalálni a képletre. Ezzel bármilyen effektív értékben megadott hálózati feszültségérték esetén ki tudod számolni a hozzá tartozó csúcsfeszültséget.

2016. dec. 10. 18:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Akkor rosszul néztem :)

Viszont köszönöm a megoldást.

2016. dec. 10. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:

"Mennyi a váltó áram max értéke?"

Ilyen feladat biztos nincs.Nem is lehet rá válaszolni.

2016. dec. 10. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Határ a csillagos ég. Szószerint. Technikai rendszerekben 1-2MV feszültség az előfordul,de bizonyos kísérleti berendezésekben több száz MV is előállítható még váltó fesz.e setén is. Nézd meg jobban a kérdést!
2016. dec. 10. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!