Mennyi a váltó áram max értéke?
Alighanem feszültségre gondolsz? A kisfeszültségű hálózaté? Az effektív érték tűrésére gondolsz, vagy valamelyik csúcsértékre?
Politikusnak vagy ügyvédnek készülsz? :)
Pedig én csak beírtam a google-ba, hogy "hálózati feszültség maximuma", majd a második találatot kiválasztottam (Wiki), ami erre az oldalra vitt:
Ezen a lapon pedig kábé a 8. mondat ez:
"Váltakozó áramok és feszültségek intenzitásának jellemzésére a csúcsérték mellett (különösen a villamos energetikában) használják az effektív értéket is. Szinuszos függvény effektív értéke {\displaystyle I} I csúcsérték esetén[2]
I(eff) = I/gyök2
A hálózati feszültség nagyságát például effektív értékével szokás megadni. A 230 V-os, Magyarországon használt fogyasztói feszültségszint tehát 230 V effektív értékű, körülbelül 325 V csúcsértékű feszültséget jelent."
Szóval nem volt egy nagy ördöngösség rátalálni a képletre. Ezzel bármilyen effektív értékben megadott hálózati feszültségérték esetén ki tudod számolni a hozzá tartozó csúcsfeszültséget.
Akkor rosszul néztem :)
Viszont köszönöm a megoldást.
"Mennyi a váltó áram max értéke?"
Ilyen feladat biztos nincs.Nem is lehet rá válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!