Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Casio G-Shock órák mennyire...

Molnár Richárd kérdése:

A Casio G-Shock órák mennyire tartósak?

Figyelt kérdés
Most tervezek beruházni egy 30 ezres modellre és mivel számomra ez nem kis pénz, érdekelne, hogy megéri-e!? (Kb. hány év mire "lerohad" a kezemről? Esetleg valakinek tapasztalat!? Előre is köszönöm válaszaitokat!)
2016. jún. 12. 08:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

A G-Shockok legendásan tartósak, ha megkapják a megfelelő karbantartást (értsd nem csak 800 forintért elemet cseréltetsz benne, de megnézik/cserélik a szigeteléseket, figyelnek az érintkezők állapotára), akkor akár 20 évet is elmennek.

Ezzel együtt, a quartz szerkezetek ilyen téren elég binárisak, ha végül mégis tönkremennek, akkor javíthatatlanok, szemben a mechanikusokkal.

ui: és próbáld meg normális forrásból beszerezni, rengeteg a hamisítvány, amit piacokon tolnak, azok gyorsan le fognak esni

2016. jún. 12. 08:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt műanyag szíjas G-Shock,nem is egy. Az óra bírta a végtelenségig, de a műanyag szíj elég gyakran elrepedt, nem fizikai igénybevételtől, hanem egyszerűen csak megbomlott a kémiai egyensúlya, gondolom az izzadságtól. Persze mindegyikhez csak a saját szíja jó, ami be is szerezhető, csak macera. Az utángyártott szíj talán még jobban bírta.

Most fémszíjas Casióm van, ezt még nem nyűttem el, pedig jó pár éves!

2016. jún. 12. 09:10
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat; örülök a pozitív visszajelzésnek! Esetleg ötlet, hogy pontosan hol lenne érdemes beszereznem!?
2016. jún. 12. 11:12
 4/12 anonim ***** válasza:

Igen, a műanyag szíj elporlik gyorsan, de ez nem csak a casio-nál van így, hanem mindegyiknél, így ezzel kár számolni, ha ilyen órát veszel.

esetleg nézz fém szíjasat, ha tényleg örök életűt szeretnél, de egy jó fém szíjas óra azért kb 1.5-2x ennyinél kezdődik

2016. jún. 12. 11:18
 5/12 A kérdező kommentje:
(Kb. 5 évre szeretném)
2016. jún. 12. 11:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A piacra dobáskor a G-shock filozófiája a "triple 10" volt, vagyis a 10 bar vízállóság, 10 méterről leejthetőség és a 10 éves elem élettartam.

Képek azokról, akikről könnyen el tudjuk képzelni, hogy kap rendesen az órájuk:

[link]

És hallgass az elsőre, TÉNYLEG iszonyat mennyiségú hamis G-shock forog a piacon:

[link]

Ha eredetit akarsz, a vaterát meg jófogást kerüld messzire, azok teli vannak. De józan ésszel az árakból is látszik.

Hazai szaküzlet pl:

[link]

És ne kapkodd el, rengeteg G-shock van, némelyik elég gagyi dizájnnal, de pl. az én ízlésemnek alig néhány felel meg belőlük :)

Pl. ez elég szolíd és belefér a 30-ba:

[link] DW-5600E-1.ora

A szíj problémát sok helyen írják, én 1,5 éve vettem, még semmi nyoma az öregedésnek. A fémszíj nyilván megoldja ezt a kérdést, de vállalni kell a többletsúlyt és a fémszíj sajátos viselési élményét. Én a bringázáshoz vettem, mert sajnálom a mutatós óráimat, de pont az a jó, hogy csak egy 75 grammos műanyag karperec van rajtam :)

2016. jún. 12. 11:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Örülök és még egyszer köszönöm az értelmes, ill. hasznos válaszaitokat! Én konkrétan "őt" néztem ki: [link] Innen vajon nyugodt szívvel rendelhetem meg?
2016. jún. 12. 13:10
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Igen, ez a katona dolog elég vicces, több kékvérű márka reklámozza magát azzal, hogy xy különleges alakulatok hivatalos órái, és ez valószínűleg igaz is, mikor a 20 éves szolgálati jutalomként egy órát adnak a magas rangú tisztnek, de rengeteg fotó van a neten, hogy az igazi frontvonalban nem blancpain-t hanem g-shockot látsz az emberek karján :)
2016. jún. 12. 13:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Bátran megveheted, ez a bolt öreg motoros. Azt viszont tudnod kell, hogy az ilyen inverz kijelzők a gyári fotókon impozánsak, de a valóságban nehezebben leolvashatóak, mint a hagyományos kijelzők.

[link]

[link]

2016. jún. 12. 13:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor jó, köszönöm! És az eddigi segítséget is! (a kijelzőről jó pár videót és "valós" képet megnéztem, nekem megfelel! ) :)
2016. jún. 12. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!