Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Casio G-shock GA-100 óráról...

Casio G-shock GA-100 óráról vélemény?

Figyelt kérdés

Sose voltam egy nagy órás, ezért csak olcsó kínai és szinte haszontalan,de viszonylag jól kinéző óráim voltak.

Viszont most szeretnék venni egy kicsit minsőségibb és hasznos funkciójú órát,ezért a fent említettet néztem ki,de mivel nem vagyok jártas ilyen téren,ezért nem tudom jó vétel lenne-e.

Nem ragaszkodom ehhez a modellhez,ezért szívesen fogadok egyéb ajánlatokat is,amik hasonlóak ehhez vagy esetleg jobbak.

Maximum 50-60ezret tudok rászánni,ez az óra pedig 30 körül van per-pill.

Ha meg kéne határoznom mire is van inkább szükségem,akkor azt mondanám 40%-ban legyen divatos és 60%-ban hasznos funkciójú.

Köszönöm mindenkinek,aki tud segíteni!

2016. febr. 21. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Azért a minőségi óra nem a Casiónál kezdődik ( még a "minőségibb" sem!).

Egyszerű, de megbízható óra, az alsó kategória közepéről.

Régen nekem is volt G-Shockom, mert a munkám miatt fontos volt a strapabíróság.

Eleinte szokatlan volt a brutális mérete, de aztán megszerettem. Aztán mikor a gumi szíj megadta magát, és cserélni akartam, akkor derült ki, hogy csak a szíj kb. annyi lenne, mint az óra volt újonnan.

Nekem még ilyen volt:

https://www.youtube.com/watch?v=PS8JJTLuTcA

:-)

Szerintem amit kinéztél az bűn ronda, de ez csak szubjektív vélemény.

60-ezezért már kapsz Certinát, Tissot is...

2016. febr. 21. 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem jön be, zavaros, összevissza számlap, a gagyi órákat idéző megjelenés. Ha G-shock kell, akkor már legyen tényleg mozgó alkatrész nélküli. Ez lényegében az első G-shock óra, 30+ éves dizájn:

[link]

És bele is fér:

[link]

2016. febr. 21. 13:20
 3/8 anonim válasza:
100%
A G-Shock szerintem se rossz, viszont az általad javasolt modell nekem se tetszik. Egyébként a G-Shockok szerintem nem igazán "divatos" órák, azok tényleg arra valók, hogy a legdurvább fizikai igénybevételt is bírják, erről híresek. A funkció alatt mit értesz? Stoppert, ébresztőt, vagy olyan dolgokat, mint pl. iránytű, légnyomásmérő? Ha kicsit visszafogottabb Casio kell, akkor én inkább az Edifice modelleket javaslom, azokban is van stopper, sokszor ébresztő is. A Pro Trekek is jók, azokban van minden, és kicsit kevésbé robusztusak, mint a G-Shockok. Egyébként érdemes lenne megnézned a Citizen óráit is.
2016. febr. 21. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utánanézek a javasolt márkáknak is,funkció pedig:

Stopper,visszaszámláló,ébresztő,több zónás idő mutatás,ezen felül hőmérő lenne még igazán hasznos illetve iránytű.

Amit kevésbé igénylek,de nem árt ha van, az a légnyomás mérő és a magasság mérő.

2016. febr. 21. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A felsorolt igények még együtt is megvannak 1-2 csúcsmodellben, de a 30-at szorozd meg néhánnyal. De kb. biztos vagyok benne, hogy zónaidőre, hőmérőre, manométerre valójában semmi szükséged nincs, csak a szemed kívánja. Azt ugye tudod, hogy a hőméréshez le kell venned, amíg átveszi a környezet hőmérsékletét? Vagyis rendkívül praktikus :)
2016. febr. 21. 15:05
 6/8 anonim válasza:
100%

"kb. biztos vagyok benne, hogy zónaidőre, hőmérőre, manométerre valójában semmi szükséged nincs, csak a szemed kívánja. Azt ugye tudod, hogy a hőméréshez le kell venned, amíg átveszi a környezet hőmérsékletét? Vagyis rendkívül praktikus :)"

Teljesen egyetértek, nekem is ez jutott eszembe, ahogy olvastam, amit írtál. Azokat az órákat, amikben van iránytű, légnyomás és magasságmérő, ABC-óráknak hívjuk (Altimeter, Barometer, Compass), és ha jót akarsz, akkor tényleg inkább 60-70 ezertől felfelé érdemes elkezdeni nézegetni. Pl. itt van ez:

[link]

ebben hőmérő, iránytű és árapály-kijelzés is van, viszont olvastam róla rosszakat is. És ahogy írták előttem: a hőmérő olyan, hogy le kell venned a csuklódról és percekig kell várnod, ha relatíve pontos értéket akarsz. Az iránytű néha jól jön, bár városban korlátozottan használható, és egyébként tiszta időben egy sima analóg órával a Nap helyzetéből is meg lehet határozni az északi irányt. Szerintem azok alapján, amiket leírtál (minőségi, többfunkciós, divatos) egy Edifice illene hozzád.

2016. febr. 21. 15:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen valójában ez így van,többnyire csak a szemem kívánja ezeket,minthogy ténylegesen szükségem lenne rá.

Bár kirándulni/túrázni azt szoktam és mondjuk egy iránytű meg esetleg hőmérő jól jöhet,de magasság mérő és légnyomás mérő aligha.

Hőmérő viszont ha tényleg így működik, az eléggé macerás és egyáltalán nem praktikus.

Az utolsó linkelt Timex óra nagyon szép és úgy látom funkcióban is gazdag,az ára pedig kicsit több mint 40 ezer tehát mondhatni tökéletes lehet számomra.

Köszönöm!

Edifice órákat is nézegettem,abból pedig az EMA-100 -as modellt néztem ki,nekem egész korrektnek tűnik,viszont kérdezném az megfelelő lehet,vagy szintén rossz helyen tapogatok? :)

2016. febr. 21. 16:11
 8/8 anonim válasza:
Nem értek annyira hozzá, majd lesz nálam jobb, aki véleményt mond erről a modellről. Viszont érdemes alaposan körbekérdezni. Én pl. arról, amit linkeltem, olvastam rosszakat is, ti., hogy a funkciógombjai véletlenül benyomódhatnak, és pl. úszás közben beázáshoz vezethet.
2016. febr. 21. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!