A Linux jobban menne?

Figyelt kérdés

"Csak úgy érdekelne,,

Sziasztok szerintetek jobban menne a Linux mint 17.3 Rosa mint a Win7.Tudom a Linux nem olyan ismert mint a Win és kevesebb alkalmazás van rá de szinte vírus sincs rá meg elvileg gyorsabb a Linux mint a Win

Az alábbi configom:

Ram:2Gb

Proci:Intel Celeron 1x3.6ghz

Videókártya:Ati Readon..

1Gb

UI:Ha valami fontos lenne még akkor irjátok meg Köszi szépen a választ

2016. márc. 28. 17:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Kérdező a Linux-ra váltás nem olyan egyszerű mint ahogy itt leírták,én szintén így mentem a Linux-ra aztán rengeteg probléma ért amiket meg kellet oldani szóval ez nem win!!!

De itt legalább meg lehet oldani őket,van jó közösség is(HUP).

Mielőtt váltasz sok mindent meg kell tanulni,a terminál használatát és az alapokat különben megint a win-nél fogsz kikötni.

A Linux:Egy kernel mag,a GNU_Linux project része.Arra épülnek a következő disztro-k:

Debian,Slackware,Redhat,Arch,Gentoo,Gobo meg még néhány.

Annyit kell tudni ezekről hogy jóval stabilabbak mint forkolt társaik de ezek teljesen eltérnek a win-től,míg az A többi disztró ezekre építkezik:OpenSUSE,Ubuntu,Mint,Manjaro,CentOS...

A disztró-k grafikus felületét DE-nek nevezzük:

GNOME és forkjai:

Mate,GNOME 2 Basic,GNOME 3,Unity,Cinnamon.

A különállók:

KDE,XFCE,LXDE,Openbox,IceWM,Blackbox,FluxBox.

A disztro-k nagyrészt programcsomagokkal települnek.

A driver-ek a Linux kernelben vannak,ha valami nem működik akkor Non-Free tárolókhoz kell nyúlni.

Ha még van kérdésed írj,én neked Xubuntu-t javaslok.A lényeg az hogy a win-től távol álló disztro legyen,a Mint-ről nem mondható el ezért nem javaslom egy kezdőnek de olvass utána.Ha még van kérdésed írd ide.

A DE-k gépigénye így:

IceWM<LXDE<XFCE=GNOME 2 BASIC=Mate<Cinnamon<Unity=GNOME 3=KDE.

2016. márc. 29. 21:55
 22/32 Alain Delon ***** válasza:

A DE-k gépigényével kapcsolatban annyit, hogy ezt mástól hallottam, hogy nála a GNOME több memóriát evett, mint a KDE.

Én viszont csak ismételni tudom magam, hogy 2 GB memóriával nem kell azon problémáznod, melyik eszik sokat, mert igazán egyik sem. Viszont a szoftverellátottság a KDE-n a legjobb.

2016. márc. 30. 14:30
 23/32 anonim ***** válasza:

Pedig igen.Nálam a KDE meg a GNOME 3 forkok fejelejtősek,hiába a 2 GB RAM ha már a KDE megeszik abból 1GB-ot és eléggé lassú is tud lenni,én inkább a felesleges DE használat helyett másra is használnám a memóriát hisz úgy se a DE-t fogom hanem programokat használni ott meg úgy se nagyon látom.

Az XFCE alig eszik 150MB-t és nem vettem észre különbséget a szoftver kínálatok között sem és több memória marad minden másra.

2016. márc. 30. 15:03
 24/32 anonim ***** válasza:
Nálam MATE alatt is fut minden KDE progi. Telepítve vannak a KDE grafikus csomagok, és visznek mindent. :)
2016. márc. 30. 15:31
 25/32 A kérdező kommentje:
Akkor a Cinnamon-ról mondjak le?
2016. márc. 30. 16:29
 26/32 anonim ***** válasza:

Nyugodtan tegyél vele egy próbát, és ha nem jó, feltehetsz helyette mást.

Viszont ajánlom figyelmedbe Csakany Dominik1993 infóit (#21). A Linuxra átálláshoz nem árt picit utánaolvasni, mert ez nem Windows. Szóval ne úgy képzeld el, hogy ez egy másik fajta Win, mert nem az. Ha nyitott vagy az új dolgokra, és nem ijedsz meg egy másik rendszertől, akkor nem lesz gondod a Linux disztrókkal.

2016. márc. 30. 16:55
 27/32 anonim ***** válasza:

A Cinnamon egy GNOME 3 fork,szóval gépigénye van,de szerintem túlságosan hasonlít a win-re...

Szóval inkább próbálkozz inkább Xubuntu-val vagy OpenSUSE XFCE-vel,kevésbé hasonlítanak rá és gördülékenyebbek.

2016. márc. 30. 20:27
 28/32 Alain Delon ***** válasza:
23-ra: Én most pillanatnyilag 1,2-1,3 GB memóriafogyasztásnál tartok, úgy hogy van pár automatikusan induló program + Firefox egy rakás pluginnal. És ezek több száz megás alkalmazások esetenként, főleg a Fire. Nálad mitől használt a KDE 1 GB-ot. 2 GB memóriánál semmi gond nincs egyik felülettel sem! Hagyjuk már ezt a memóriamizériát!
2016. márc. 31. 14:30
 29/32 Alain Delon ***** válasza:
25-re: Ne mondj le róla. Ha tetszik, próbáld ki nyugodtan. Ahogy utánanéztem, elég ügyes kis valaminek tűnik. És valóban tudsz a különböző felületekre a többiből telepíteni. Nekem is van GTK-s.
2016. márc. 31. 14:34
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Csakany Dominik1993 is köszönöm az oktatást kedves volt :D Most már a kettő közül nem tágítok

Linux Mint 17.3 Cinnamon vagy Ubuntu 14.04 mert már az Ubuntu is tetszik.. Melyik eszi kevésbé a hardvereket?

2016. márc. 31. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!