A Linux jobban menne?

Figyelt kérdés

"Csak úgy érdekelne,,

Sziasztok szerintetek jobban menne a Linux mint 17.3 Rosa mint a Win7.Tudom a Linux nem olyan ismert mint a Win és kevesebb alkalmazás van rá de szinte vírus sincs rá meg elvileg gyorsabb a Linux mint a Win

Az alábbi configom:

Ram:2Gb

Proci:Intel Celeron 1x3.6ghz

Videókártya:Ati Readon..

1Gb

UI:Ha valami fontos lenne még akkor irjátok meg Köszi szépen a választ

2016. márc. 28. 17:04
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Ha valamelyik lightosabb felhasználói felülettel teszed fel (MATE vagy Xfce) akkor lesz egy kis gyorsulás, de drasztikus változásra ne számíts. Az, hogy a Linux "elvileg gyorsabb" lenne, az semmilyen formában nem igaz. Ennek ellenére szinte csak Linuxot használok én is, de nem emiatt.
2016. márc. 28. 17:23
 2/32 A kérdező kommentje:
Aha értem és szerinted melyik a legjobb a 3 közül 17.3 17.2 17.1 ? És mondtad linuxot használsz szerinted jobb mint a Win7 ? Nem a gyorsaság annyira a lényeg mert az jó win7-en is de a Linux belassul? Mert a Win7 nálam nagyon betud ha úgy van kedve :D
2016. márc. 28. 17:55
 3/32 anonim ***** válasza:

Az én gépemen 17.2 van, amivel teljesen meg vagyok elégedve, de a 17.3-at még nem próbáltam. Valószínűleg az még jobb.

Azért kell nekem a Linux, mert én sokat használom a parancssort, valamint a munkahelyemen a szervereken Linux fut, így könnyebben ki tudok próbálni dolgokat a saját gépemen, még mielőtt lefuttatom őket a nagy szervereken, stb. Ami miatt Windows-t is használok: hogyha Word, Excel, PPT fájlokat kell összeraknom másoknak, azt csak Office-on tudom megtenni, mert a Linuxos LibreOffice nem tökéletesen kompatibilis. Így ha én LibreOffice-szal csinálok egy Word-fájlt, az a Windows-os Office-on furán jelenik meg, más betűtípus, fura bekezdések, stb. De saját használatra a LibreOffice is tökéletes.

Az én gépem nagyon ritkán szokott belassulni, pedig hajtom rendesen. Bár ez nem sokat jelent, mivel a tiednél jóval erősebb.

Szerintem jól járnál a Linuxra váltással. Ami rögtön érezhető lesz, az az, hogy "tiszta" rendszerrel kezdesz, a sok feltelepített vacak nélkül és mivel nem tudsz minden szembejövő exe-t telepíteni, remélhetőleg tovább is marad tiszta :)

2016. márc. 28. 20:04
 4/32 anonim ***** válasza:
A belassulás az a ma már kevésnek számító 2 GB RAM miatt van amúgy. Ebből a Linux se fog többet csinálni. De talán egy hangyányit gazdaságosabb vele, mint a Windows. A legjobb lenne lassan bővíteni legalább 4 GB-ra, ha tudod.
2016. márc. 28. 20:10
 5/32 A kérdező kommentje:
Köszön a válaszokat! :)
2016. márc. 28. 20:27
 6/32 Alain Delon ***** válasza:
Nem igaz, hogy kevesebb alkalmazás van Linuxra. Minden disztrónak megvan/vannak a telepítési forrásai. Onnan tudsz telepíteni hivatalosan, legálisan. Annyi a különbség, hogy Linuxhoz nem kell innen-onnan összelopkodni a feltört, esetlegesen fertőzött alkalmazásokat.
2016. márc. 29. 08:10
 7/32 Alain Delon ***** válasza:
Ja! 2 GB memóriával a kár KDE-vel szerelt disztrót is használhatsz. Nekem 1,7 GB-om van, és én is KDE-t használok effektekkel együtt (SUSE). Semmi gond nincs.
2016. márc. 29. 08:12
 8/32 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy gyorsabb lenne-e, de ahogy első is írta, MATE vagy Xfce felülettel kényelmesen fog működni.

[link]

2016. márc. 29. 09:50
 9/32 A kérdező kommentje:

Még annyi hogy azt tudom hogy van chrome linuxra... de pl: cs1.6, MTA San Andreas, menne?

Meg a Minecraft lassabb lenne mint Windowson?

Láttam Ronin - Tech videóstól hogy 1,2gb-ramot eszik a 17.3

De melyik eszi a legkevesebbet? 17.3 17.2 17.1? Lightosabb verziót nem kérek mert szerintem azzal küszködnék

2016. márc. 29. 10:34
 10/32 A kérdező kommentje:
Meg a skype..Chrome.. ezek ingyenesek? Szoftverközpontból le lehetne szedni?
2016. márc. 29. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!