Mivel tudom mérni a jelét?
Sziasztok!
Van egy Behringer V Ampire LX210 típusú gitárkombóm, és sajnos haldoklik a footswitch-e. Pontosabban nincs akkora gond vele, csak kontaktos a kábele, és az "up" pedál nem mindig működik, a másik viszont teljesen jó. Hazahoztam a pedált, és b@sztattam a kábelt, viszont azt sajnos nem tudom ellenőrizni, hogy jó-e, mert nincs itthon az erősítőm. Azt szeretném kérdezni, hogy mindenféle elektronikai műszer nélkül hogyan tudnám kideríteni, hogy működik-e normálisan mindkét pedál?
Nincs rajta led, mert ez nem egy marshall cucc pedálja, ami átkapcsol innen oda, meg vissza. Ez a pedál az erősítőben lévő programozott preseteket kapcsolgatja.
GYK: Az erősítő torzít, meg effektez, ergo nem használok effekt pedált, csak ezt a footswitch-et. Az erősítőben van 5 olyan hely, ahová le tudom tárolni a beállított sound-okat, A, B, C, D és E. Ha mondjuk A-n vagyok, és megnyomom az "up" pedált, akkor átmegy B-re (jó esetben), ha ilyenkor megnyomom a "down" pedált, akkor visszakapcsol A-ra. Ha egy Marshall, vagy bármilyen analóg cucc pedálját dugnám bele (amin van led), akkor A-ról ellépkedne E-re, és ennyi, mert az vagy be van kapcsolva, vagy ki. Digitális erősítők esetében csak addig ad jelet a pedál, ameddig átkapcsol A-ról B-re. Ezért nincs rajta led, mert akkor csak felvillanna, és kész.
Várom a többi hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!