Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Hogyan tudnék pontos PH-T...

Hogyan tudnék pontos PH-T mérni, mivel és hol szerezhetem be? Vizet és vizeletet szeretnék mérni. Lakmusz papírral próbáltam de minden egyforma nem mutat különbségeket.

Figyelt kérdés
2009. jún. 7. 00:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Hello!

A legpontosabb eredményt egyértelműen digitális pH-méterrel kapod. Neten rákeresel, webáruházakban 15-35000 forint környékén van.

Példa: [link]

Példa2: [link]

Próbálkozhatsz még univerzális indikátorral, legegyszerűbben úgy, ha jóban vagy a legközelebbi suli kémiatanárával. De persze neten szintén fellelhető (Google a barátod!)

Visszatérve a lakmuszpapírhoz: Milyen színűvel próbálkoztás? Ha vörössel, akkor nem is igen észlelhetsz változást, ugyanis a lakmusz sav hatására piros lesz, a vizelet pedig savas. A víz pedig semleges, attól szintén nem igen változik.

Egy szónak is száz a vége:

- Ha pontos eredményt akarsz, akkor digitális pH-méter.

- Ha még pontosabbat, akkor egy jól felszerelt labor.

- Ha pedig egyszerűen csak kíváncsi vagy az eredményre, legegyszerűbb elfogadni, amit mondanak: pHˇvíz =~ 7; pHˇvizelet =~ 4,5 ... 8

P.S. A digitális műszert speciális kalibrálófolyadékkal kalibrálni is kell, ezt gyakran külön kell beszerezni!

2009. jún. 12. 14:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,azért akarok mérni mert vettem egy vízionizátort és 4 lúgos 4savas fokozatú vizet kellene előállítania percenként 3 litert de az én mérésem szerint csak 7,8,9-es pH-jútlehet vele és azt iscsak úgy haolyan lassan folyatom hogy 1 perc alatt fél l-t ad.Van a készülékhez piros folyadék amivel be lehet mérni hát ez alapján ,és sárga papir csikkal mértem. Reklamáltam amire azt mondták hogy meg van a 8 fokozat csak ezekkel nem lehet érzékelni mert csak annyi mutatnak hogy valami lúgos vagy savas Nem akarok belenyugodni mert a vizeletben mér 5-6 os,ásványvizetis mértem 4-5-ö pH -jút. a készülék 370000 -be került.Szerintem ennyiért teljesítenie kéne a 8 fokozatot. olyan ez mint a kiraly új ruhája van -van csak nem látszik.
2009. jún. 13. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!