Egy internetkávézóban a gépek 1 IP címen futnak vagy
mindegyik másikon?
Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 00:33
1/9 anonim válasza:
Valószínű hogy igen.
2009. okt. 29. 01:08
2/9 anonim válasza:
Elég nagy valószínűséggel van egy router, ami a kapcsolatot biztosítja a kávézó és a külvilág között. Nyilván minden gépnek saját IP címe van, e nélkül nem is működne a dolog, de ezek az ip címek, csak a belső hálózaton érvényesek. A "nagyvilág" 1 ip címet lát, ami a router-é.
Ez persze nem törvényszerű, de 99%, hogy így van, mert a másik megoldás túl költséges lenne.
2009. okt. 29. 07:38
3/9 anonim válasza:
Valószínűleg csak 1 internekapcsolatra fizetnek elő, így csak egy IP címe lehet a külvilág felé az összes gépnek.
2009. okt. 29. 08:26
4/9 anonim válasza:
Valszín NAT mögött ülnek a gépek, vagyis 1 IP-vel látszódnak.
2009. okt. 29. 08:29
5/9 anonim válasza:
Ettől függetlenül visszanyomozható, hogy egy adat mely gépről lett elküldve. Az ip cím alapján visszakövetik az adatot a kávézóhoz, ott pedig a router log file-ja alapján vissza lehet követni, hogy melyik gép küldte az adott csomagot. Egy hálón be lehet állítani, hogy a gépek fix vagy dinamikus ip címet kapjanak. Ha dinamikusat, akkor a router osztja ki a gép bekapcsolásakor, és ezt logolja.
Szóval illegális dolog még egy net kávézó esetében is vissza lehet követni, nem kell ehhez NCIS.
2009. okt. 29. 11:27
6/9 anonim válasza:
előző kommentelő... a logban az IP és a MAC cím marad meg. az IP váletlenül kiosztott belső IP, ami nálam pl. 192.168.2.100 - 192.168.2.199 ig osztható ki, tehát ezzel a magyar sündőrség nem megy semmire de az NCIS se... a MAC cím meg nincs meg mindenkié az NCIS-nek, és van HIDE MY MAC ADDRESS nevű progi... nyugodtan csinálj bármit egy kávézóban, én egy PDA-val kapcsoltam ki az internetkávézóban a rútert meg a jelszót is megváltoztattam nekik annyi:D
2009. okt. 29. 12:52
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
Igazából csak regelni szeretnék több gépről egy oldalra:)
INGYEN POKER PÉNZ:P
2009. okt. 29. 23:11
8/9 anonim válasza:
Ha van ADSL-es interneted, az úgy tudom, minden kapcsolódáskor új IP-t kap. Tehát ha otthon ki-be kapcsolgatod a modemet, akkor talán működik.
2009. nov. 4. 21:12
9/9 anonim válasza:
21:12-nek igaza van. Ha sima adsl-ed van, akkor modemen bonts kapcsolatot, tárcsázz újra és nagy valószínűséggel új ip címet fogsz kapni, de azt meg tudod nézni a [link] oldalon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!