Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vettem egy 1500W-os porszívót,...

Vettem egy 1500W-os porszívót, megpróbáltam mindegyik konektorba és mindíg levágta az áramot! Mi lehet a baj? Vagy mit tudok csinálni? Hívjak egy villanyszerelőt hozzá?

Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 07:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Kevés a biztosíték, nézd meg melyiket vágja le, és húzd ki abból a körből a tévét/mosógépet/vasalót/számítógépet.
2011. jan. 19. 07:53
 2/5 anonim válasza:

vagy nagyobb biztosítékokat kell felszereltetned, vagy a másik megoldás ami nálam bevált:

kikapcsolt állapotban tekerd le a porszívón a teljesítményt, majd így kapcsold be. Ha nem vágta le a biztit, akkor most lassan felcsavarhatod a teljesítményt. Ha teljesen felcsavart állapotban műxik, akkor ok, ha pl a felénél lecsapja megint, akkor a felénél egy kicsit visszavett szívóerővel tudod használni.

Ugyanis ha bekapcsolod a porszívót, akkor az 1500W-os porszívó hirtelen nagy áramot vesz fel (kb 6A), de ha lecsavart szívóteljesítménnyel kapcsolod be, akkor nem vesz fel annyi áramot hirtelen, így később lassan fokozatosan állíthatod feljebb.

2011. jan. 19. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
arra még nem is gondoltál, hogy a porszívód egyszerűen selejt?
2011. jan. 19. 13:23
 4/5 A kérdező kommentje:
a porszívóm jó mert most vettem!kipróbáltam egy olyan konektorba bedugni ami csak pár éve készült és kivételes módon ott meg működik és nem veri le a biztosítékot
2011. jan. 19. 19:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy az a kisautomata (biztosíték) amit "lever" az egy gyors karakterisztikájú kisautomata, amely leold a poszívó bekapcsolásakor fellépő nagy áramerősség miatt.

Ha ugyanabba a dugaljzatba bedugsz pl. egy hasonló teljesítményű hősugárzót, és arra nem kapcsol le, akkor valószínüleg ez a gond. Az is előfordulhat, hogy a kisautomatával nincs minden rendben.

2011. jan. 21. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!