Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Autós fejegység, miért nem...

DDiesel kérdése:

Autós fejegység, miért nem jut el hozzá elég feszültség?

Figyelt kérdés

Autóban a fejegységem vibrált a kijelzője, nem bírja azt a hangerőt amit ezelőtt bírt. Ezt furcsáltam ezért gondoltam feltöltöm az akksit, hátha csak gyenge, de töltőről is ugyan ezt produkálta, valamint feltöltés után is. Itt már nagyon bosszankodtam gondoltam már rá mérek, hogy mi a helyzet? Az akksinál stabil 12.56 V. Közvetlenül a fejegység előtt 10-11 V között ingadozik. Valamint, ha ráadom a gyújtást és egyéb dolgokat (fűtés,világítás stb.) ez az érték 10 V alá esik 9-10 között ingadozik. Itt már be sem kapcsol a fejegység.

A kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a feszültség esést illetve veszteséget? Rövidzárlat lenne valahol? Viszont erre is rámértem és ha ki van kapcsolva minden akkor nem folyik áram az utastérbe. A segítségeket előre is köszönöm!

2013. jún. 5. 20:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam. Megkocogtattam ill mozgattam a nagyobb alkatrészeket, de semmi :/

Egy sima ic mennyire jó, ha melegszik? Mert,hogy a végfok melegszik azt megértem.

2013. jún. 6. 17:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Na a probléma megoldódott.. :) Még is csak kábelezési gond volt. Először csak úgy próbáltam ki, hogy a közvetlen tápot kötöttem rá egy másik akksira meg a földet. A memóriát meg hagytam ugyan úgy. Aztán így a jelenség megmaradt. Viszont ha össze kötöttem a + és a memóriát valamint külső táp és a föld is külső volt. Tökéletesen működött. Szóval nem a fejegységben van a hiba. Köszönöm a segítségeket. Innen már boldogulni fogok. :D
2013. jún. 6. 17:48
 13/13 anonim ***** válasza:
OK. Sok sikert! :)
2013. jún. 6. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!