Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Autós fejegység, miért nem...

DDiesel kérdése:

Autós fejegység, miért nem jut el hozzá elég feszültség?

Figyelt kérdés

Autóban a fejegységem vibrált a kijelzője, nem bírja azt a hangerőt amit ezelőtt bírt. Ezt furcsáltam ezért gondoltam feltöltöm az akksit, hátha csak gyenge, de töltőről is ugyan ezt produkálta, valamint feltöltés után is. Itt már nagyon bosszankodtam gondoltam már rá mérek, hogy mi a helyzet? Az akksinál stabil 12.56 V. Közvetlenül a fejegység előtt 10-11 V között ingadozik. Valamint, ha ráadom a gyújtást és egyéb dolgokat (fűtés,világítás stb.) ez az érték 10 V alá esik 9-10 között ingadozik. Itt már be sem kapcsol a fejegység.

A kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a feszültség esést illetve veszteséget? Rövidzárlat lenne valahol? Viszont erre is rámértem és ha ki van kapcsolva minden akkor nem folyik áram az utastérbe. A segítségeket előre is köszönöm!

2013. jún. 5. 20:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Inkább vmelyik táp csatlakozó körül kell keresni a hibát. Elégtelen kontaktus, krimpelés, forrasztási hiba, vezeték megtört vhol, stb. ... Az is lehet, h magában a fejegységben van a hiba. Sőt!
2013. jún. 5. 21:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Nézd meg az akkumulátor csatlakozásokat, teljesen tiszták-e.

Az akkumulátorról jövő vezetékeket is ellenőrizd, pld ahol csatlakozik a (-) a karosszériához. A fejegységhez vezető vezetéket.

Valahol átmeneti ellenállás van a hálózatban és ez ejti le a feszültséget.

Fagyasztó spray -vel a csatlakozásokat lefújva, látod hogy hol párolog gyorsan. Ott az ellenállás miatt melegszik, esik a feszültség.

2013. jún. 5. 21:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Hozzá tenném, ha ki van kapcsolva a fejegység akkor is csak 11V-ot mérek maximum. Oda akkor is el kellene jutnia a 12 V-nak, nem?
2013. jún. 5. 21:09
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem. Ezeket már csak holnap, de feltétlenül átnézem.. :)
2013. jún. 5. 21:10
 5/13 anonim ***** válasza:
Vedd ki a fejegységet és tápról, akkuról próbálj méréseket végezni rajta, h eldönthesd, szétválaszthasd, hol a hiba. A csatlakozásokban v magában a fejegységben.
2013. jún. 5. 21:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Első kommentelőnek volt igaza. Magában a fejegységben van a hiba. :S Ezt a jelenséget mi okozhatja? Csak halkan tudok zenét hallgatni, mert amúgy elkezd torzítani mintha kevés lenne neki a szufla. Másik akksival próbáltam ki ahol stabil 13.5 V tápot kapott közvetlenül.
2013. jún. 6. 15:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Ehhez már szét kell szedni, szemrevételezni. Utána többet lehet tudni.
2013. jún. 6. 15:24
 8/13 A kérdező kommentje:
Látványos elváltozás nincs a panelen. Valami ic adhatta meg magát?
2013. jún. 6. 16:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Próbáld meg működés közben csavarhúzó nyelével óvatosan kocogtatni a panelt, néhány erősebb alkatrészt, elkot, csatlakozót, stb. Hátha csak forrasztási hiba.

Esetleg nem esett le, nem kapott egy erősebb ütést? Fóliaszakadás is lehet a hibajelenség mögött. :(

2013. jún. 6. 16:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Leesni nem esett hát mindennapi használatban van/volt. :) Viszont ütődés esetleg amikor 1-1 kátyú besikerül.. Ezeket átnézem akkor. Van 1-2 furcsa forrasztás azokat meg is nézem. Adja isten, hogy csak ennyi gondja legyen...
2013. jún. 6. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!