A villanyórát hogyan tudom megbuherálni?
Az eredeti kérdésedre, lévén nem épp jogszerű lépés, nem fogok válaszolni.
Abban viszont szívesen segítek, hogy a számlád hogyan legyen kevesebb.
Először az általános fogyasztók környékén nézz körül! A villanyégők elég sok áramot tudnak fogyasztani, ezeket érdemes lecserélni energiatakarékos fényforrásokra! Egy 100W-os égő helyett ha beteszel egy 20W-os energiatakarékos kompakt fénycsöveet, fény tekintetében ugyanott vagy, csak épp az ötödét (!!!!!) fogyasztja. Vagy ami még takarékosabb, a LED-lámpa: akár a hagyományos izzó tizedét is képes fogyasztani.
A tévék, monitorok környékén is érdemes szétnézned, egy LCD monitor pl. kb negyedannyit fogyaszt, mint egy hagyományos.
Ezek után meg lehet próbálni utánanézni, hogy mondjuk az akváriumokat nem lehet-e energiatakarékosabbá tenni. A DJ-felszerelésre nem tudok mit mondani, ami árammal működik, azután bizony vállalni kell, hogy fizetsz. Persze máshol takarékoskodhatsz, hogy összességében kevesebb legyen a kiadás.
Meg lehet buherálni, de úgyis észre fogják venni. Aztán majd jól megbüntetnek. Ha ilyen igényeid vannak, akkor azt meg is kell fizetni.
Nekem 120 m2-es házam van, és havi 9000 Ft-ot fizetünk, pedig mi sem spórolunk.
De! Számvitelen dolgoztam, ahol mi fizettük a cég nagy fejeseinek a költségeit. Volt egy EHS nagyfejes, nem túlzok, havi 1 milla volt a villanyszámlája. Megtehette, fizették neki. Azért szívesen megnéztem volna a luxusvilláját.
Ezen minden egyes alkalommal eldurrant az agyam. Nálunk meg leépítések voltak, meg dolgozz 3 helyett, mert szarul megy a cégnek.
Szóval te még nem fizetsz sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!