Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A villanyórát hogyan tudom...

A villanyórát hogyan tudom megbuherálni?

Figyelt kérdés
Hogyan? Hogy kevesebbet keljen fizetni! Így is havonta 30.000Ft-t fizetek
2009. szept. 28. 21:02
1 2
 11/13 anonim válasza:

Az eredeti kérdésedre, lévén nem épp jogszerű lépés, nem fogok válaszolni.

Abban viszont szívesen segítek, hogy a számlád hogyan legyen kevesebb.

Először az általános fogyasztók környékén nézz körül! A villanyégők elég sok áramot tudnak fogyasztani, ezeket érdemes lecserélni energiatakarékos fényforrásokra! Egy 100W-os égő helyett ha beteszel egy 20W-os energiatakarékos kompakt fénycsöveet, fény tekintetében ugyanott vagy, csak épp az ötödét (!!!!!) fogyasztja. Vagy ami még takarékosabb, a LED-lámpa: akár a hagyományos izzó tizedét is képes fogyasztani.

A tévék, monitorok környékén is érdemes szétnézned, egy LCD monitor pl. kb negyedannyit fogyaszt, mint egy hagyományos.

Ezek után meg lehet próbálni utánanézni, hogy mondjuk az akváriumokat nem lehet-e energiatakarékosabbá tenni. A DJ-felszerelésre nem tudok mit mondani, ami árammal működik, azután bizony vállalni kell, hogy fizetsz. Persze máshol takarékoskodhatsz, hogy összességében kevesebb legyen a kiadás.

2009. szept. 29. 01:46
 12/13 anonim válasza:

Meg lehet buherálni, de úgyis észre fogják venni. Aztán majd jól megbüntetnek. Ha ilyen igényeid vannak, akkor azt meg is kell fizetni.

Nekem 120 m2-es házam van, és havi 9000 Ft-ot fizetünk, pedig mi sem spórolunk.

De! Számvitelen dolgoztam, ahol mi fizettük a cég nagy fejeseinek a költségeit. Volt egy EHS nagyfejes, nem túlzok, havi 1 milla volt a villanyszámlája. Megtehette, fizették neki. Azért szívesen megnéztem volna a luxusvilláját.

Ezen minden egyes alkalommal eldurrant az agyam. Nálunk meg leépítések voltak, meg dolgozz 3 helyett, mert szarul megy a cégnek.

Szóval te még nem fizetsz sokat.

2009. szept. 29. 14:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Végig olvastam a véleményeket. Nagyon soknak igaza van illetve talán mindenkinek. Szerintem sem éri meg hozzápiszkálni. Nem annyira az a probléma, hogy leég a hálózat vagy a ház, hiszen a megcsapolt hálózatra is lehet biztosítékot tenni vagy kismegszakítót.Hanem az áramszolgáltatót sem szabad hülyének nézni. Bármikor kimehetnek átnézni a villamos rendszert. Ezen kívül szakaszolva is mérik a fogyasztást. Ha az adott szakasz össz mérése és az adott szakaszhoz tartozó háztartások mérése között eltérés van ( a háztartások által mért fogyasztás kevesebb) akkor szűkítik a kört és végül eljutnak hozzád. Takarékossággal, az eszközök karbantartásával ( pl. villanyboyler vízkő mentesítés stb) vagy energia takarékos izzók alkalmazásával lehet csökkenteni a felhasznált KW-ok számát. Megjegyzem, hogy ebben évben magam csináltam meg a villanyboylerünk vízkő mentesítését és néhány száz forintból megúsztam.
2009. okt. 2. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!