Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A villanyórát hogyan tudom...

A villanyórát hogyan tudom megbuherálni?

Figyelt kérdés
Hogyan? Hogy kevesebbet keljen fizetni! Így is havonta 30.000Ft-t fizetek
2009. szept. 28. 21:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Remélem, törlik ezt a kérdést. Az eszedbe sem jut, hogy spóroljál? Itt komolyan gyakorlati tanácsokat vártál? Nem csalni kell, meg olyat elhasználni, amit más fizet aztán majd ki miattad, hanem takarékoskodni. Bejelentettelek.
2009. szept. 28. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem a villanyórát kellene megbuherálni, hanem a fogyasztási szokásokat. Nem rosszindulatból beszélek, de egy négytagú család szükséges energiafelhasználását a fele fedezi annak, amit írtál. Tehát nálatok valami "nagyon nem jó".

Amúgy a villanyórával való játék nem igazán "kifizetődő". Ugyanis az áram nem játék. Csak példákat említve: Ugye van módszer a villanyóra megkerülésére, azaz a betápvezeték "megcsapolására". Ezt nem lehet sérülés nélkül megvalósítani, tehát "lebukhatsz" vele, az pedig drága mulatság. Azonban a betápvezeték megcsapolásával nemcsak az órát, hanem a főmegszakítót (és ha van, Fi-relét) is megkerülöd, és a hozzád "legközelebbi" főmegszakító az valószínűleg az utca/lakótömb stb. végén lévő kb. 150-300 A-es (!) biztosíték lesz. Vagyis nem szerencsés utána "áramütést" szenvedni, illetve zárlatot okozni. Könnyen leég a ház, és te is ottmaradhatsz.

Vannak "spéci eszközök", amelyek "ezer százalékra működnek". Igaz van rá példa, amikor utcaszintű zárlatot okoznak, esetleg a főhálózat leégését eredményezik az ingatlanban. Márpedig egy ingatlan újravezetékelése nem 30e Ft...

Tehát gondold meg, mennyit akarsz "spórolni". És inkább a fogyasztási szokásokat változtasd meg. Ne fűts villannyal, nem használj energiapocsékoló eszközöket, ellenőrizesd a régi berendezéseket, a villanyórát. Ez megtérül, az áramlopás nem biztos.

2009. szept. 28. 21:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogyan fizethetsz 30ezret, nekem a 130nm-es lakásom után (4 személy) havi 19ezer a villanyszámlánk és egyáltalán nem spórolunk...

A szolgáltató rögtön kiszúrja a csalást : ha egyik évről a másikra kevesebb lesz a fogyasztásod kimennek megnézni a villanyórát és ha buheráltad, akkor többéves visszamenőleges büntetést kapsz!!!

2009. szept. 28. 21:21
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint nálatok egész évben karácsony van? Vagy a lakás 500 m2? Mert akkor nem is olyan sok a havi 30.000 ft.
2009. szept. 28. 21:22
 5/13 A kérdező kommentje:
A házam 267m2. Sok akvárium van na meg a dj felszerelés amin minden nap játszok, csak 2-en vagyunk.
2009. szept. 28. 21:27
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok akvárium, dj felszerelés...mitől legyen kevesebb a fogyasztásod?
2009. szept. 28. 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora házad van akkor valószínű, hogy nem okoz nagy problémát kifizetni a számlát.
2009. szept. 28. 21:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Csak sokszor halom "jajj kifizettem a villanyt és a 10.000-ből alig hozott haza a férj" Csak ez idegesít, mert én meg 30.000-t fizetek
2009. szept. 28. 21:38
 9/13 A kérdező kommentje:
Nekem ez nem gond csak soknak találom
2009. szept. 28. 21:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Még akár sok is lehet. Elvégre nem törvényszerű, hogy ennyi legyen. Írd össze a fogyasztóid. Azt ha reális, akkor ennyi az annyi, ennyit kell fizetni. Ha viszont valahol gebasz van, akkor utána kell járni.

De most a sok akvárium és a dj felszerelés még nem alapoz meg ennyi villanyszámlát. Ott biztos vannak más fogyasztók is :)

2009. szept. 28. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!