A villanyórát hogyan tudom megbuherálni?
Talán nem a villanyórát kellene megbuherálni, hanem a fogyasztási szokásokat. Nem rosszindulatból beszélek, de egy négytagú család szükséges energiafelhasználását a fele fedezi annak, amit írtál. Tehát nálatok valami "nagyon nem jó".
Amúgy a villanyórával való játék nem igazán "kifizetődő". Ugyanis az áram nem játék. Csak példákat említve: Ugye van módszer a villanyóra megkerülésére, azaz a betápvezeték "megcsapolására". Ezt nem lehet sérülés nélkül megvalósítani, tehát "lebukhatsz" vele, az pedig drága mulatság. Azonban a betápvezeték megcsapolásával nemcsak az órát, hanem a főmegszakítót (és ha van, Fi-relét) is megkerülöd, és a hozzád "legközelebbi" főmegszakító az valószínűleg az utca/lakótömb stb. végén lévő kb. 150-300 A-es (!) biztosíték lesz. Vagyis nem szerencsés utána "áramütést" szenvedni, illetve zárlatot okozni. Könnyen leég a ház, és te is ottmaradhatsz.
Vannak "spéci eszközök", amelyek "ezer százalékra működnek". Igaz van rá példa, amikor utcaszintű zárlatot okoznak, esetleg a főhálózat leégését eredményezik az ingatlanban. Márpedig egy ingatlan újravezetékelése nem 30e Ft...
Tehát gondold meg, mennyit akarsz "spórolni". És inkább a fogyasztási szokásokat változtasd meg. Ne fűts villannyal, nem használj energiapocsékoló eszközöket, ellenőrizesd a régi berendezéseket, a villanyórát. Ez megtérül, az áramlopás nem biztos.
Nem tudom, hogyan fizethetsz 30ezret, nekem a 130nm-es lakásom után (4 személy) havi 19ezer a villanyszámlánk és egyáltalán nem spórolunk...
A szolgáltató rögtön kiszúrja a csalást : ha egyik évről a másikra kevesebb lesz a fogyasztásod kimennek megnézni a villanyórát és ha buheráltad, akkor többéves visszamenőleges büntetést kapsz!!!
Még akár sok is lehet. Elvégre nem törvényszerű, hogy ennyi legyen. Írd össze a fogyasztóid. Azt ha reális, akkor ennyi az annyi, ennyit kell fizetni. Ha viszont valahol gebasz van, akkor utána kell járni.
De most a sok akvárium és a dj felszerelés még nem alapoz meg ennyi villanyszámlát. Ott biztos vannak más fogyasztók is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!