Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Minden villanyórát le kell...

Minden villanyórát le kell blombálni? Még a mellékmérőset is?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:
IGEN!!!
2010. nov. 5. 18:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Kiegészítem: nem kell plomba, ha mondjuk a saját műhelyed külön fogyasztását akarod kíváncsiságból mérni.
2010. nov. 5. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:
De a nem plombált óra nem képezheti semmilyen elszámolás alapját.
2010. nov. 5. 18:27
 4/5 A kérdező kommentje:
azért kérdezem,mert albérletben vagyunk egy kertes házban azaz hivatalosan csak egy raktár, de kiadta albérletbe.A Tulajnak 2 ingatlana van, egy nagy ház, és egy elkerített kerítéssel egy ikerház fele,amiben Mi lakunk. Nade... Állítólag a szomszéd aki a nagyobbik házban lakik,az csinálta a villanyt, és láthatóan le is volt plombálva, de már nincs, és még a csavarját is elraktam bizonyítékul, ha ebből gond adódna, vagy esetleg addig fajulna a dolog, hogy feljelentem mind a kettőjüket. Most a mienk mellékmérős, azaz a nyagyházból kapom az áramot, és a tulaj csak az összesített kW-ot látja. Szerintem meg van buherálva kő keményen, de ha kihívom az elműt, ügye nem én fogok fizetni?
2010. nov. 7. 18:14
 5/5 anonim válasza:

Az almero nem hitelesitett mero, nincs regisztralva az aramszolgaltatonal, igy nem is plombaljak le. Nagyjabol 1-2 mkwh elteressel, de pontosan mer, persze csak akkor ha nem osoreg.

A plombalt mero amit a szolgaltato ad. A plombaert az felel aki szerzodott a szolgaltatoval, tehat az akinek a nevere jon a szamla! Ez lehet ideiglenesen hasznalo is Pl. berlo, de csak abban az esetben ha az aramszolgaltatoval szerzodest kotott a sajat nevere. Ha valaki piszkalja az orat azt akar tobb milliora is megbuntethetik. Te ne nyulj semmihez, ne tegyel el bizonyitekot stb ha te nem vagy szerzodve az aramszolgaltatoval. Gondolom te a tulajnak fizetsz a villany hasznalatert.

Ha igy van akkor felejts el mindent, mert elvileg allampolgari kotelezettseged bejelenteni az aramszolgaltatonal ha szablytalan vetel folyik es ez akar eletveszelyt is okozhat. Az aram kulonben sem gyerekjatek, nagyon veszelyes, mert a rossz szereles nem csak aramutest, de tuzet is okozhat.

2010. nov. 12. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!