Szakadt vezeték?
Régi, porcelán biztosítékok vannak a villanyóra után.
A házban egyszerre elhallgatott 3-4 konnektor és lámpa.
Megnéztem a porcelán-biztosítékokat, az egyiknél (láthatóan túlterhelés miatt) meg volt égve-kormosodva a villanyóra felől érkező fekete szál, és mivel ez felmelegedéssel jár, még ott a villanyóra ládán belül kicsit megolvasztotta a közelében lévő kékek szigetelését,és zárlatot okozott. A dolognak ez a része még nem fog ki rajtam, megtisztítás, újraszigetelés, új biztosítékok, stb. megvolt, a zárlat láthatóan meg is szűnt(=nem szikrázik már, ha felkapcsolom a plombás kiemegszakítót). Mégse javult meg a cucc, pontosabban : EGY PILLANATRA felkapcsolódnak az érintett lámpák. Gondoltam,ha van egy pillanat, amíg átfolyik az áram, akkor a vezeték nem lehet szakadt.Elég egyértelműnek tűnt,hogy a villanyóra plombás részében keletkezett valami kár a zárlat alatt/miatt. Az áramszolgáltató kijött,2 perc alatt kijelentette,hogy a plombás rész oké, és elment.
hol máshol lehet még a gond ??? A villanyóra biztosítékain túl már csak 2 szál drót az egész. Se microchip-ek, se trafók, se semmi,ami elromolhat. Ha a vezeték nem szakadt, akkor az áramnak át kéne folynia.
Vezeték-szakadás vizsgálatokat inkább úgy szoktam, hogy totál mindent lekapcsolok, és egy elemes kütyüvel nyomulok.
Aki azt írta,hogy "aztán majd szólj anyádnak", az üzenete lábléce szerint 57%-ban adott hasznos válaszokat.
Vajon miket kérdeztek tőle ?
"Jónapot,szeretnék én is olyan tipikus nagypofájú fórumozó lenni, aki nem tanácsokat adni megy fel a fórumokra, hanem kiélni magát névtelenül a weben ,mert egyébként a való életben nem egy nagy szám"
Ezeknek ad tanácsot ?
Tényleg nem értem azokat ,akik nem válaszolni járnak ide, hogy abban mi a pláne.
Ez amolyan perverz köcsögség...
"Ha egy fázisod van és a házban a többi dugja, lámpa működik akkor plombált rész biztos jó."
A teljes ház áramellátása el van osztva HÁROM kismegszakítóra.
Ezért gondoltam, hogy az egyik a háromból valahogy elkopott, főleg mivel pár éve volt ilyenem : az egyik kismegszakító FELKAPCSOLT állapotban SEM engedte tovább a patakot csörgedezni, akkor a szolgáltató mondta,hogy na ja, ezek néha elkopnak, mint minden más...
Ettől függetlenül ezt az "ív áthúz egy pillanatra a szakadt vezetéken" témát egyébként értem, ez valóban reális magyarázat lehet, csak első körben ez valahogy nem jutott eszembe, azt néztem,hogy ha egy pillanatra van áram, akkor nem lehet szakadt a vezeték, de ja, ja, most ,hogy mondjátok, az ív áthúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!