Ha egy X Amperhez 4-es vezetéket kell használni, akkor annak VÉGIG olyannak kell lennie vagy lehet egy darabon vékonyabb?
Az a gondom, hogy drága készülékről van szó, és biztosíték nélkül tuti nem kötöm rá az áramforrásra, na meg biztonsági okok stb.
Elég nagy áram megy benne (12 V-on kb 200 W), és ehhez 4-es vezetéket használok, na de a lengőbizti-tartó 5-5 centije nagyon vékony, sztem kb 0,5-ös.
Ez gond vagy ennyit elbír? Egyébként kb 4 m hosszú.
Ilyenkor végig kellene neki a 4-es vezeték, mert esetleg így a vékony résznél fog megolvadni vagy ilyen kis szakaszon lehet vékonyabb?
(egyszerűen nem fér bele a 4-es ezeték semmilyen lengőbizti-tartóba, szóval nem tudok mást tenni, de őszintén szólva nem vagyok nyugodt, mert autóban is használom, és nehogy kigyulladjon vagy hasonló ...)
Nem lehet vékonyabb kis szakaszon sem sajnos. Keress autóhifis biztosítéktartót, ne feltétlenül késeset.
Ehhez hasonlóra gondolok, nyilván kisebb is elég.
Ha a vezetéket magát nézzük az ne legyen vékonyabb egyik szakaszon sem, viszont a csatlakozásoknál(biztosíték,áramforrás és berendezés kötési pontja) lehet kisebb a keresztmetszet mert olyan kis szakaszon sem feszültségeséssel sem túlterheléssel nem lehet számolni.
Egyébként úgy látom autóhifiről van szó, ez esetben nem is gondolkozz a problémán!
Autóhifi szaküzletekben lehet venni olyan tápkábelt 2,5-16 mm2-ig ami beépített biztosíték foglalattal készül.így biztos lehetsz abban hogy jó a kötés, helyes a vezetékátmérő és csak olyan biztosítékot tudsz belerakni ami elég ekkora áramerősséghez! Szerintem ezt vedd meg!
oké köszi, eddig nem nagyon láttam ilyet, de ok!
én is erre saccoltam, csak nem voltam benne biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!