Megsérült vezetéket mivel lehet "betakarni"?
Az egyik vezetéknél egy kis részen a fekete borítás lejött, és kiállnak belőle a kis "szálak", nem mind, de pár kiáll.
Mivel lehetne szigetelni, hogy ne okozzon kárt? mert gondolom szikrázik vagy ráz.
Ezekre gondoltam mint megoldás:
- sima papír
- alumínium sütőpapír
- celofán
- száraz ruha
Ezek közül alkalmas vmelyik?
Melyik nem alkalmas és miért?
Nem írtad hogy hálózati vagy kis áramú részen, és az sem világos hogy a réz látszik ki vagy a belső szigetelés.
Ha a hálózati rész sérült, akkor azt a részt ki kell cserélni, mert tűzveszélyes akkor is, ha szigetelőszalaggal betekered. Az is segít, ha a sérült részt kivágod(kis áramúra is ez érvényes), a drótokat megtisztítod a végeken a szigeteléstől, összeforrasztod majd újraszigeteled több rétegben, drótonként külön, majd a külső borítást is körbetekered.
A fali lámpa zsinórjáról van szó.
Alumínium csomagolás (az az alumínium papír amit sütésekhez is használnak) tényleg nem jó?
Ez így még zárlat is lehet, aminek lakástűz lesz a vége.
Ne haragudj, de hálózati vezetéket alumíniummal akarsz szigetelni? Ez még hülyeségnek is erős.
Ahogy már írták is: Átmenetileg szigetelőszalag, de mielőbb vezeték csere. Az sem világos, hogy mindkét ér sérült-e, mert akkor hiába szigeteled, még zárlatos lehet.
Ha nincs aki segítsen, szerintem fogd a lámpát, menj el pl. egy obiba vagy baumaxba, és az elektromos osztályon segíteni fognak.
Amiket írtál, azok vagy vezetik az áramot, vagy kis nedvességgel könnyen vezetővé válnak, vagy egyszerűen átüti őket a 230V. Életveszélyes!
leszereltem a lámpát akkor elviszem egy elektronikai üzletbe.
Köszi a segítséget!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!