Szakadt vezeték?

Figyelt kérdés

Régi, porcelán biztosítékok vannak a villanyóra után.

A házban egyszerre elhallgatott 3-4 konnektor és lámpa.

Megnéztem a porcelán-biztosítékokat, az egyiknél (láthatóan túlterhelés miatt) meg volt égve-kormosodva a villanyóra felől érkező fekete szál, és mivel ez felmelegedéssel jár, még ott a villanyóra ládán belül kicsit megolvasztotta a közelében lévő kékek szigetelését,és zárlatot okozott. A dolognak ez a része még nem fog ki rajtam, megtisztítás, újraszigetelés, új biztosítékok, stb. megvolt, a zárlat láthatóan meg is szűnt(=nem szikrázik már, ha felkapcsolom a plombás kiemegszakítót). Mégse javult meg a cucc, pontosabban : EGY PILLANATRA felkapcsolódnak az érintett lámpák. Gondoltam,ha van egy pillanat, amíg átfolyik az áram, akkor a vezeték nem lehet szakadt.Elég egyértelműnek tűnt,hogy a villanyóra plombás részében keletkezett valami kár a zárlat alatt/miatt. Az áramszolgáltató kijött,2 perc alatt kijelentette,hogy a plombás rész oké, és elment.

hol máshol lehet még a gond ??? A villanyóra biztosítékain túl már csak 2 szál drót az egész. Se microchip-ek, se trafók, se semmi,ami elromolhat. Ha a vezeték nem szakadt, akkor az áramnak át kéne folynia.

2013. márc. 1. 08:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Na te is olyan vagy mint az egyik kolegám, Az is ért mindenhez,de rendesen semmihez. Ő is kötözgeti magának a villyanyt és kokányol mint te és végül meg is járta mert majdnem leégett a háza. Neked is lefog előbb utóbb. Normális ember nem piszkál bele olyanba amihez nem ért. Főleg nem olyanba ami életveszélyes.
2013. márc. 1. 08:06
 2/24 anonim ***** válasza:
#1 nagyon jól leírta.
2013. márc. 1. 08:15
 3/24 anonim ***** válasza:

"EGY PILLANATRA felkapcsolódnak az érintett lámpák"

És nem veri le a biztosítékot?

2013. márc. 1. 08:28
 4/24 A kérdező kommentje:

Na, ti is olyanok vagytok, akik azért járnak fel a fórumokra,hogy ország-világ előtt elmondhassák, hogy a kérdezőhöz képest ők mekkora királyok, és hogy csak a világon csak FEKETE és FEHÉR van, közte semmi.

Szerintetek kétféle ember van :

a. Aki kijárta a 3-4 éves szakiskolát, és joga van bármihez hozzányúlni

és

b. Aki nem járt szakiskolába, ezért >>> SEMMIT <<< nem csinálhat.

Ha a konnektor szikrázik, kiszedi,látja,hogy kormos, és kilazul,akkor >>>NE<<< pucolja meg, >>>NE<<< húzza meg a csavart, hanem rögtön hívja a szerelőt.

Ha a csap csepeg,és látszik, hogy hol, és látszik, hogy egy 30 Ft-os gumigyűrű kéne bele, akkor >>>NE<<< vegyen tömítést, NE csavarozza be, hanem rögtön hívja a szerelőt.

Az ilyenekkewl a fórumokon tele a padlás, nem vagyok kíváncsi rá ,mekkora szakik vagytok, válaszokért jöttem ide, aki érdemben VÁLASZOLNI akar/tud, az tegye meg, a többiek beszélgessenek maguk közt, mondják el nyugodtan, mekkora pancserek ezek a fórus kérdezők, nem bánom.

Rengeteg dolgot csináltam már meg a ház körül is ,autóban is , épp a JÓINDULATÚ, és SEGÍTŐKÉSZ fórumozóknak köszönhetően.

Ha minden fórumon csak azt olvasnánk :

"Elromlott? Te ahhoz kevés vagy, hívd a szerelőt !"

...akkor mind felgyújthatnánk a monitort, akkor minek a Fórum ???

Választ kérek :

1. Mégis a villanyóra plombás részében van a hiba ?

(ez esetben visszahívom a szolgáltatót)

2. Olyan hiba ez,amit feltétlenül szakember tud csak megoldani? (akkor hívok egyet,de részletes magyarázatot kérnék, aki nem akar adni,az ne tegye)

3. Olyan hiba ez,amit meg tud oldani,akinek van két keze ?

(ez esetben szeretném megtakarítani a szerelőnek fizetendő pénzeket,és egy rövid leírást kérnék a teendőimről)

2013. márc. 1. 08:35
 5/24 anonim ***** válasza:
Öreg porcelán biztositékai vannak. Gondolom abból is olyan amilyet éppen talált. Azért olvadtak meg a vezetékei,a helyett hogy a biztositékot verte volna le a zárlat.
2013. márc. 1. 08:35
 6/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ,csak amit te kokányolsz nem egy hétköznapi dolog amit hobbi szinten meg lehet csinálni, ugyanis a te és a családod életével játszol. Ilyen dologban nem kéne fillérbaszónak lenni és tényleg szakembert kéne hivni.
2013. márc. 1. 08:39
 7/24 A kérdező kommentje:

...a biztosítékot természetesen NEM veri le a pillanatyni felvillanás.

Felvillan, kialszik, a villanyórában semmi gond, zárlat már nincs, aztán kicsit várni kell, és megint fel lehet villantani egy pillanatra.

2013. márc. 1. 08:39
 8/24 A kérdező kommentje:

Dikert bementem a porcelánbiztosíték miatt a városba, és gyorsan kicseréltem mindet vadi újakra, igen, tudom, hogy azon belül is vannak amper-értékek, olyat vettem,amilyen kellett.

A "fillérbaszókat" megkérném,hogy most már tényleg beszélgessenk egy másik fóruomon egymás közt.

Nem játszom senki életével.

Csupán azt akarom kideríteni, hogy ez megoldható-e szerelő nélkül.

Ha MINDENKITŐL csak olyan válaszokat kapnák, miszerint ez BIZTOSAN a villanyóra plombás részének hibája, akkor máris hívnám a szolgáltatót.

Ha MINDENKITŐL csak olyan válaszokat kapnák, miszerint ehez BIZTOSAN szakember kell, akkor máris hívnám a szerelőt.

Ha viszont valaki normálisan megválaszolja, és segíteni próbál, talán megtakaríthatok X Ft-ot, ezt sajnáljátok tőlem?

Gratulálok azoknak, akiknek folyamatosan a fiókban állnak a húszezresek, sok sikert kívánok a további életükhöz, most viszont hagyjanak minket nyugodtan fórumozni.

2013. márc. 1. 08:46
 9/24 anonim ***** válasza:
Valószínűleg rossz még valahol egy kötés.
2013. márc. 1. 08:50
 10/24 A kérdező kommentje:

...egyébként már eleve NEM patkolt biztosítékok voltak benne, de most meg pláne vadi újak.

Nem égnek ki, nem is kapcsol le a plombás kismegszak.

A porcelán biztosíték két szál drót,amit olyan alakúra hajlítottak,hogy könnyű legyen használni.

Amíg a biztosíték szála el nem ég, addig el se tud romlani.

A porcelánon túl két szál kábel fut, egy fázis, meg egy nulla, amíg érintkezés van, és szakadás nincs, addig el se tud romlani.

Szóval tényleg komolyan érdekelne, hogy nem mégis a plombás részben kéne-e keresni a hibát.

2013. márc. 1. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!