Szakadt vezeték?
Régi, porcelán biztosítékok vannak a villanyóra után.
A házban egyszerre elhallgatott 3-4 konnektor és lámpa.
Megnéztem a porcelán-biztosítékokat, az egyiknél (láthatóan túlterhelés miatt) meg volt égve-kormosodva a villanyóra felől érkező fekete szál, és mivel ez felmelegedéssel jár, még ott a villanyóra ládán belül kicsit megolvasztotta a közelében lévő kékek szigetelését,és zárlatot okozott. A dolognak ez a része még nem fog ki rajtam, megtisztítás, újraszigetelés, új biztosítékok, stb. megvolt, a zárlat láthatóan meg is szűnt(=nem szikrázik már, ha felkapcsolom a plombás kiemegszakítót). Mégse javult meg a cucc, pontosabban : EGY PILLANATRA felkapcsolódnak az érintett lámpák. Gondoltam,ha van egy pillanat, amíg átfolyik az áram, akkor a vezeték nem lehet szakadt.Elég egyértelműnek tűnt,hogy a villanyóra plombás részében keletkezett valami kár a zárlat alatt/miatt. Az áramszolgáltató kijött,2 perc alatt kijelentette,hogy a plombás rész oké, és elment.
hol máshol lehet még a gond ??? A villanyóra biztosítékain túl már csak 2 szál drót az egész. Se microchip-ek, se trafók, se semmi,ami elromolhat. Ha a vezeték nem szakadt, akkor az áramnak át kéne folynia.
"EGY PILLANATRA felkapcsolódnak az érintett lámpák"
És nem veri le a biztosítékot?
Na, ti is olyanok vagytok, akik azért járnak fel a fórumokra,hogy ország-világ előtt elmondhassák, hogy a kérdezőhöz képest ők mekkora királyok, és hogy csak a világon csak FEKETE és FEHÉR van, közte semmi.
Szerintetek kétféle ember van :
a. Aki kijárta a 3-4 éves szakiskolát, és joga van bármihez hozzányúlni
és
b. Aki nem járt szakiskolába, ezért >>> SEMMIT <<< nem csinálhat.
Ha a konnektor szikrázik, kiszedi,látja,hogy kormos, és kilazul,akkor >>>NE<<< pucolja meg, >>>NE<<< húzza meg a csavart, hanem rögtön hívja a szerelőt.
Ha a csap csepeg,és látszik, hogy hol, és látszik, hogy egy 30 Ft-os gumigyűrű kéne bele, akkor >>>NE<<< vegyen tömítést, NE csavarozza be, hanem rögtön hívja a szerelőt.
Az ilyenekkewl a fórumokon tele a padlás, nem vagyok kíváncsi rá ,mekkora szakik vagytok, válaszokért jöttem ide, aki érdemben VÁLASZOLNI akar/tud, az tegye meg, a többiek beszélgessenek maguk közt, mondják el nyugodtan, mekkora pancserek ezek a fórus kérdezők, nem bánom.
Rengeteg dolgot csináltam már meg a ház körül is ,autóban is , épp a JÓINDULATÚ, és SEGÍTŐKÉSZ fórumozóknak köszönhetően.
Ha minden fórumon csak azt olvasnánk :
"Elromlott? Te ahhoz kevés vagy, hívd a szerelőt !"
...akkor mind felgyújthatnánk a monitort, akkor minek a Fórum ???
Választ kérek :
1. Mégis a villanyóra plombás részében van a hiba ?
(ez esetben visszahívom a szolgáltatót)
2. Olyan hiba ez,amit feltétlenül szakember tud csak megoldani? (akkor hívok egyet,de részletes magyarázatot kérnék, aki nem akar adni,az ne tegye)
3. Olyan hiba ez,amit meg tud oldani,akinek van két keze ?
(ez esetben szeretném megtakarítani a szerelőnek fizetendő pénzeket,és egy rövid leírást kérnék a teendőimről)
...a biztosítékot természetesen NEM veri le a pillanatyni felvillanás.
Felvillan, kialszik, a villanyórában semmi gond, zárlat már nincs, aztán kicsit várni kell, és megint fel lehet villantani egy pillanatra.
Dikert bementem a porcelánbiztosíték miatt a városba, és gyorsan kicseréltem mindet vadi újakra, igen, tudom, hogy azon belül is vannak amper-értékek, olyat vettem,amilyen kellett.
A "fillérbaszókat" megkérném,hogy most már tényleg beszélgessenk egy másik fóruomon egymás közt.
Nem játszom senki életével.
Csupán azt akarom kideríteni, hogy ez megoldható-e szerelő nélkül.
Ha MINDENKITŐL csak olyan válaszokat kapnák, miszerint ez BIZTOSAN a villanyóra plombás részének hibája, akkor máris hívnám a szolgáltatót.
Ha MINDENKITŐL csak olyan válaszokat kapnák, miszerint ehez BIZTOSAN szakember kell, akkor máris hívnám a szerelőt.
Ha viszont valaki normálisan megválaszolja, és segíteni próbál, talán megtakaríthatok X Ft-ot, ezt sajnáljátok tőlem?
Gratulálok azoknak, akiknek folyamatosan a fiókban állnak a húszezresek, sok sikert kívánok a további életükhöz, most viszont hagyjanak minket nyugodtan fórumozni.
...egyébként már eleve NEM patkolt biztosítékok voltak benne, de most meg pláne vadi újak.
Nem égnek ki, nem is kapcsol le a plombás kismegszak.
A porcelán biztosíték két szál drót,amit olyan alakúra hajlítottak,hogy könnyű legyen használni.
Amíg a biztosíték szála el nem ég, addig el se tud romlani.
A porcelánon túl két szál kábel fut, egy fázis, meg egy nulla, amíg érintkezés van, és szakadás nincs, addig el se tud romlani.
Szóval tényleg komolyan érdekelne, hogy nem mégis a plombás részben kéne-e keresni a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!