Baofeng UV-5R dual band-os rádiókészülék mennyire jó az árához és teljesítményéhez képest?
Elsősorban a készülék tényleges teljesítménye esetlegesen hatótávolsága érdekelne, tehát nem az ami a papírra van írva, mert oda bármit írhatnak..
(legálisan lenne használva)
A hatótávolság relatív. Sík terepen, rálátással, jó antennával 20 kmnél is több lehet. Nekem uv3r-em van. Tetőantennával jól lehet dolgozni. Nem a leg fantasztikusabb készülék, de ár/érték arányban nagyon jó.
(De ez amatőr rádiónak minősül, ezért engedélyköteles)
73&DX! HG8-654
HA8KQV/P
Mint mondtam nekem az UV-3R van. Nagyon kicsi és hordozható. A tetőn csak egy körsugárzó (ground plane típusú) antenna van 144 megára valamint 434-re külön, és a közeli (50 km-re lévő) átjátszókat elérem vele. Persze abban nincs DTMF, de nekem nem az echolink a prioritás. A gyári adatokban megbízhatsz. Az elvileg 5 wattot tud, azzal gyári "gumicsutkával" is lehet rádiózni.
73&DX! HG8-654
HA8KQV/P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!