Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Baofeng UV-5R dual band-os...

Baofeng UV-5R dual band-os rádiókészülék mennyire jó az árához és teljesítményéhez képest?

Figyelt kérdés

Elsősorban a készülék tényleges teljesítménye esetlegesen hatótávolsága érdekelne, tehát nem az ami a papírra van írva, mert oda bármit írhatnak..

(legálisan lenne használva)

2013. febr. 21. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát a nevéből ítélve nem túl fényes lehet. Inkább azt írd le mire vennéd mert arra attól függetlenül lehet használható lenne.
2013. febr. 21. 16:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Hobbi célból venném, olvastam egyébként róla véleményeket, meglepően jókat mondanak külföldi oldalakon ill. egy magyar oldalon is, de azért jobb minél több embert megkérdezni.
2013. febr. 21. 22:06
 3/5 anonim válasza:

A hatótávolság relatív. Sík terepen, rálátással, jó antennával 20 kmnél is több lehet. Nekem uv3r-em van. Tetőantennával jól lehet dolgozni. Nem a leg fantasztikusabb készülék, de ár/érték arányban nagyon jó.

(De ez amatőr rádiónak minősül, ezért engedélyköteles)

73&DX! HG8-654

HA8KQV/P

2013. febr. 22. 14:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudom hogy rádióamatőr tevékenységnek minősül, de ezek szerint akkor elég jó kis kézirádió, 19 ezerbe kerül 2 db ebből a típusból, még megkérdezhetném, hogy milyen tetőantennát használsz? yagi, bot, esetleg másfajta, a méretei is érdekelnének ha nem gond..
2013. febr. 23. 14:26
 5/5 anonim válasza:

Mint mondtam nekem az UV-3R van. Nagyon kicsi és hordozható. A tetőn csak egy körsugárzó (ground plane típusú) antenna van 144 megára valamint 434-re külön, és a közeli (50 km-re lévő) átjátszókat elérem vele. Persze abban nincs DTMF, de nekem nem az echolink a prioritás. A gyári adatokban megbízhatsz. Az elvileg 5 wattot tud, azzal gyári "gumicsutkával" is lehet rádiózni.

73&DX! HG8-654

HA8KQV/P

2013. márc. 8. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!