Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Légvezetéknek mekkora a...

Légvezetéknek mekkora a minimális magassága úttest felett?

Figyelt kérdés
Kertesházas övezet, az út túloldaláról oszlopról jön a házunkhoz a T-home kábel, és túl alacsonynak látom, mert a teherautók, hókotró teteje hozzáért.
2013. febr. 11. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:

A légvezeték minimális magassága az út felett 5,5 m ezért ha a ház alacsony vagy egyéb

körülmény miatt ez nem tartható akkor megfelelô szilárdságú tetôtartó szükséges.

2013. febr. 11. 11:01
 2/7 A kérdező kommentje:

353cm-t mértem, de a szomszédoké sincs 4 méternél magasabban.

Ja és ez nyáron csak lejjebb lesz.

2013. febr. 11. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Amit fent írtam az amúgy pont a t-home oldalán van.

Jobb oldalon alul megtalálod.

Netán jön 1 mixeres autó akkor annyi.

[link]

2013. febr. 11. 11:23
 4/7 anonim ***** válasza:
A kábel az oszlop felől a ház felé lefele lejt? Mert akkor súlyos bekötési hibát csináltak, szólni kell nekik!
2013. febr. 11. 11:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen felénk lejt.

Az oszlopról kb 5 méterről jön a kábel, a házunkhoz kb 4 méter magasan van bekötve, pedig lehetett volna magasabbra fúrni, mert az tűzfal.

A szomszédét tavaly leszakította egy teherautó, de ugyanúgy kötötték vissza kb 4 méterre (csak feszesebbre).

Most a miénk a legalacsonyabb (utca közepén lakunk) és pár hete egy teherautó megpendítette a kábelünk.

Szerintem az elosztót (ebből fut ki mindenkinek) meghúzta mert ferdén áll, és azóta jobban lóg.

Hamarosan bejelentem.

(nekem már csak az is elég lenne, ha nem a miénk lenne a legalacsonyabb)

2013. febr. 11. 11:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja még korábban ezen az oldalon volt az oszlop a telefonvezetéknek, szerintem annak a kampójához rögzítették a házunkra.
2013. febr. 11. 11:56
 7/7 anonim válasza:
100%
Semmi baj nincs azzal, ha a kábel a ház felé lejt, mert a háznál a kábelen kell lenni egy vízhuroknak, ami nem engedi a vizet a tetőszerkezet vagy a fal felé csöpögni. Egyébként szerintem te is dobnál egy hátast, ha a szerelő csak azért akarna egy bazinagy csúnya póznát szerelni a házad tetejére, hogy az oszlop felé lejtsen a kábel... :)
2018. aug. 3. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!