Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gyalogosan a járda vagy annak...

Gyalogosan a járda vagy annak hiányában az úttest melyik oldalán kell közlekednem?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy járdán mindegy, úttesten szembe az autósforgalommal.
2012. okt. 15. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Gyalogosan a fal mellett. Így aki siet, az ki tud kerülni.
2012. okt. 15. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
29%
Én úgy tudom, hogy az út szélén jobb oldalon.
2012. okt. 15. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A forgalommal szemben, a padkára lehúzódva. Pont azért, hogy a feléd tartó jármű vezetője könnyebben észleljen, és te is könnyebben észleld őt.
2012. okt. 15. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:
71%

Szabály szerint lakott területen belül járda hiányában a jobb oldalon, lakott területen kívül a bal oldalon kell menni. Én ezt marhaságnak tartom, mert lakott területen belül is nagyon fontos látni a hozzád közelebbi oldalon érkező járműveket.

Gyalogosok zárt csoportja pedig mindenhol a jobb oldalon kell, hogy haladjon, ezt mondjuk nappal megint nem erőltetném. Ám éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az ilyen csoportokat ki kell világítani elöl fehér, hátul vörös fénnyel. Namármost az nyilván zavaró lenne, ha a menetirány szerinti jobb szélen fehér fény tűnne fel az éjszakában a megszokott piros helyett.

2012. okt. 15. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:

KRESZ 21. §

(3) Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban

a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,

2012. okt. 15. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!