13 éves lány vagyok. nagyon szeretnék gitározni.minden álmom. de.. ugye még általánosba járok(7.o) azért ha nekiállok gitározni szolfésra kell járnom.amit nagyon nem szeretnék, ezért magántanárhoz szeretnék menni. :) milyen gitárt vegyek,milyet érdemes? akusztikus,klasszikus vagy elektromos? csak annyit szeretnék elérni, hogy megamtól megtanuljak pár számot hogyha már megtanultam gitározni.pl.. http://www.youtube.com/watch?v=uGcsIdGOuZY ...grenma, never shout never stb.:)
másik kérdésem lenne, mennyi idő lenne betanulni úgy hogy megkapom az xy számnak az akordjait és betanulom magamtól? :)
még 1 kérdés..nemtudtok esetleg esztergom-budapest között valami jó fiatal gitártanárt?
bocsi a hibákért, nemvagyok valami szakértő ebben a témában. előre is köszi!
2012. szept. 26. 16:57
1/3 anonim válasza:
Szia! Ismerem a problémát, én 14 vagyok, 8.-os fiú. Én 2 éve otthon kezdtem el gitározni a Muszty-Dobay Gitárisk.-ból. Nagyon jól megy, kicsit többet kell gyakorolnom (heti 6-7 óra), de idén már az okt. 23-ai műsorban fellépek. Szerintem mindenképpen acélhúrossal kezdd, elsőre nehéz lesz lefogni, de majd megerősödsz! És ha megtanulsz mondjuk 7-8 akkordot, a fél világ a tiéd, és rátérhetsz a különböző pengetési technikákra (bontás, sika-fajták, stb.) Ez nagyjából 4 hónapig fog tartani. Remélem tudtam segíteni, ha kell még valami, írj privit! :D
2012. szept. 26. 17:14
2/3 Geta96 válasza:
Én is otthon tanultam tanulok, azt mondom tanulj meg néhány akkordot( A, Am, E,Em D,G, F és a power chord) ezek nagyon könnyű akkordok( talán az F nem )egy hét alatt jól betudod őket gyakorolni, utána meg kezdj egyszerűbb számokat játszani( Ac/Dc nek csomó könnyű száma van sztem velük kezd vagy egy republikkal ( bár őket nem nagyon szeretem személy szerint))
2012. szept. 28. 06:38
3/3 anonim válasza:
AC/DC-t megnézem, hogy egy kezdő mikor fog szólózni... Angus Young nem volt azért kispályás.Szerintem az ilyen punk-rock együttesek számai (pl:Green Day, Blink-182, Sum41) jóval könnyebbek, azokat kezdők is lazán le tudják nyomni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!