Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Segítség gitárosok, nagyon...

Segítség gitárosok, nagyon kezdő vagyok!?

Figyelt kérdés
Vannak a gitáron a hangok és melyiknek mi a neve? Van olyan hogy cisz meg disz de nem tudom hogy melyik micsoda, meg ezek a F#/Gb micsodák? Nem értem..nem tudom a nevüket, és nem találom sehol neten (lehet én vagyok a béna). Pls help me!! (egyedül tanulok itthon)
2011. ápr. 11. 18:05
 1/5 Thurston ***** válasza:

[link]

Ez gyakorlatilag minden ilyesmi kérdésedre választ ad. Ha az összes hang érdekel, akkor a kromatikus skála az, amit keresel.

2011. ápr. 11. 19:03
 2/5 krameri ***** válasza:

Szerintem menj tanárhoz ha meg akarsz tanulni zenélni. Kiküszöböli a tipikus hibákat, amikre ha nem szólna rá az elején, még évek múlva is nehézségeket okoznának.

[link]

Itt vannak a törzshangok a gitáron, ugye láthatod, mindne húron végigmegy a zenei abc, minden húron máshonnan indulva. De a törzshangok közt van mindig 1-1 bund, ahol a köztük levő félhang van. (kivéve H-C és E-F közt nincs hely, mert azok között eleve félhang a távolság.)

És ezeket a félhangokat nevezik cisznek vagy desznek(C# vagy Db) Ugyanaz a hang, csak kétféleképpen nevezheted, veheted cisznek, akkor a C hangot emelted fel egy fél hanggal, vagy veheted desznek, akkor a D hangot vetted fél hanggal lejjebb. A # (-isz) mindig felfele emelést, és b (esz) mindig lefelét jelent.

Tehát mivel mint írtam a H és C közt csak félhang a távolság, így olyan nincs, hogy H# (hisz) mivel a H nál fél hanggal magasabb az már maga a C. És ugyanígy nincsen Cb (cesz), mert a C nél fél hanggal lejjebb levő már maga a H. És ugyanez az E meg F nél is. És még annyi, hogy a Hb hangot nem hesznek mondjuk, hanem BÉ nek.

Tehát bonyolult, és ez még a könnyű része, a szolfézs alapja, tehát menj tanárhoz :p

2011. ápr. 11. 19:04
 3/5 Thurston ***** válasza:

"Szerintem menj tanárhoz ha meg akarsz tanulni zenélni."

Ezt mondjuk én kapásból ellenzem. Rohadtul örülök, hogy nem tanultam se gitározni se zongorázni senkitől. Fúvósokon tanulok zeneakadémián, és a sok szabály meg tudatosság teljesen megöli a kreativitást.

Ha jó sportoló akarsz lenni, akkor tanulj mástól. Ha művész akarsz lenni (aki kifejezi magát, elszakad a hagyományoktól), akkor jobban jársz a saját kísérletezéssel.

Persze ennyire alap dolgokat azért nem árt tudni, de ehhez meg nem is igazán kell tanár.

2011. ápr. 11. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:

"Ha jó sportoló akarsz lenni, akkor tanulj mástól. Ha művész akarsz lenni (aki kifejezi magát, elszakad a hagyományoktól), akkor jobban jársz a saját kísérletezéssel.

Persze ennyire alap dolgokat azért nem árt tudni, de ehhez meg nem is igazán kell tanár."

:')

Ezt teljesen adom. En pont gitarral jartam igy. Barmit el tudok jatszani komolyan, de keptelen vagyok barmi kiserletezesre. Nem jon a progresszio. Sem az erzelmi katarzis. Vonosokon meg zongoran bezzeg...

2011. ápr. 11. 19:13
 5/5 krameri ***** válasza:

zeneakadémia, klasszikus zene az teljesen más. De egy jó tanár nem fékezi semmilyen mértékben sem a kreativitásodat, önkifejezésedet. Megmutatja, hogy mit hogy kell, mit csinálsz rosszul, ha valami nehéz dalt akarsz megtanulni, ad rávezető feladatokat, ujjrendeket, skálákat, az a célja, hogy eltudd játszani amit akarsz, és nem valami egész mást akar rád erőltetni(mint zeneiskolákban a vizsga, hogy le kell játszanod valamit, hogy tovább mehess, magántanárnál nincs ilyen)

Szerintem igenis igaza lehet valakinek aki több 10 éve gitározik, és erről hónapokkal később meg is bizonyosodok, mikor már megértem, miért úgy a legkönnyebb és legjobb, nem ahogy én próbáltam először.

És lehet valaki jó zenész úgy, hogy teljesen ösztönből játszik, lehet valaki úgy jó zenész, hogy bármit meg tud tanulni, és el tud játszani, de a legjobb zenésznek mindkettőt tudnia kell, nem elég csak az egyik.

2011. ápr. 11. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!