Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Canon a legjobb fényképezőgé...

A Canon a legjobb fényképezőgép márka?

Figyelt kérdés
Vagy ha nem, akkor melyik? Nem olyanban, ami ilyen tükörreflexes (vagy milyen), hanem csak ami ilyen sima rendes digitális fényképezőgép. Abból melyikek a legjobbak? Melyik márka?
2009. júl. 2. 12:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

szerintem Olympus.

nekem Olympus µ 1010-em van (kék szinű)..és művészképeket is csinálgatok vele..szerintem profi ..gyönyörű képeket csinál..sőt az egyik képpel már dijjat is nyertem (sulipályázat)=)

13/l

2009. júl. 4. 04:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a javaslatokat!:) Neked meg gratu a díjért :)
2009. júl. 4. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
78%

Megmosolyogtam a válaszokat! :)

Nekem még megvan a Canon A10-es fényékpezőgépem és a mai napig működik, semmi baja. (2002-ben vásároltam). Azután megvettem az A40-esem, majd a G1-est stb-stb. Akkoriban a többi gyártó gépein nem nagyon volt manuális funkció. Ma Canon EOS 40D és 5D-t használok. Az elmúlt években sok személyes tapasztalatot szereztem a gépek terén (és sok mindent hallottam), de ha a többiek azt mondják, hogy a Canon nem jó, akkor egészen biztosan igazuk van! :)

Személyes tapasztalat: nincs "legjobb márka". Minden komoly gyártó komolyabb gépeinek vannak előnyeik és hátrányaik a másikkal szemben. Az egyik kevésbé zajos képet csinál, a másik drágább, a harmadikhoz nem lehet elég objektívet kapni, a negyedikben nincs stabilizátor, a következőben lassú a sorozat funkció stb-stb. Én a Canon-ban megtaláltam azt, amire vágytam és nem cserélném le Nikon-ra (nem állítom azt, hogy a Nikon rossz gépeket gyárt)!

2009. júl. 6. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:
83%
Az előző hozzászóló vagyok! Annyit hozzáfűznék az előző írásomhoz, hogy tény és igaz...a "kommersz" gyártók nagyon ügyesen felzárkóztak ami a kompakt gépeket illeti, de lefikázni egy Nikon-t vagy Canon-t kellő tudás hiányában?! Nekik ez a főprofiljuk több évtizede. És lehet jönni a Carl Zeiss-szel (ami valóban jó objektíveket gyárt), ne ahhoz a műanyag hülyeséghez hasonlítsuk már ami a mobilunk hátuljában van és mellé van írva: "Carl Zeiss". Nézzetek meg egy korrekt "L" kategóriás Canon objektívet. Nem két Ft, de nem is játékszer. Tény, hogy vannak a Panasonicnak elfogadható minőségű kompaktjai elfogadható áron...de ne alacsonyítsunk már le egy Canon-t! Főleg addig, amíg nem ismerjük! A fotópályázat nyerés meg nem gépfüggő. És egy iskolai fotópályázat nem mérvadó (elnézést az illetékestől). A fotózás nem csak a géptől függ, főleg művészi képeknél. Ott sokkal többet számít az emberi szem! Mit veszünk észre és hogyan tudjuk visszaadni! Egy sportfotózáshoz teljesen más eszközök kellenek. Iszonyat gyors gép, nagy fényerejű teleobjektívek (ez nem olcsó mulatság). Itt be is fejezem a "demagóg" beszédem, majd a többiek elmondják, hogy mit vegyél és miért...
2009. júl. 6. 18:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Kompaktok ("sima rendes digitális fényképezőgép") közül rengeteg és rengeteg jó van. Nem a Canon a legjobb, ezt sehol nem írják, mint ahogy azt sem, hogy bármelyik másik lenne a legjobb. Vannak árkategóriák, és így a drágábbak lehet, hogy valamivel többet tudnak (gondolok itt a Nikonra), de nem feltétlenül erre kell gondolni. :) Ha családi fotózgatásokra szeretnél gépek, akkor egy strapabíró gépet válassz. Nézz utána a Nikon Coolpix S30-nak. Vízálló, porálló, gyerekek kezébe is adható, és 10mp-es, modern, mégis a régi fényképezőgépekre emlékeztet, amik strapabírók voltak.

Mindenkinek van egy véleménye, én a Nikont ajánlom. Ez most olyan, mint az Apple (eltérek a telefonokhoz). Az Apple-t is sokan utálják, mert annyira jó, hogy kevesen engedhetik meg maguknak, és azzal nyugtatják magukat, hogy ők nem is szeretik az Apple, holott elfogadnák.

Nikonom van, és a haverom mondta, hogy szerinte nem a Nikonok a legjobbak. Igaza lehet. Tiszteletben kell tartani más véleményét még akkor is, ha nem azt gondolja az ember.

Na tehát, szerintem a legjobb az, ami a legjobban megfelel számodra.

Netes toplistákon a Nikon fent szerepel mert az az egyik legjobb, viszont érdemes mást is megnézni.

Remélem jó választ tudtam adni a kérdésedre.

Nikon kompaktok 2012 tavaszáról:

[link]

2013. ápr. 7. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!