A Canon a legjobb fényképezőgép márka?
szerintem Olympus.
nekem Olympus µ 1010-em van (kék szinű)..és művészképeket is csinálgatok vele..szerintem profi ..gyönyörű képeket csinál..sőt az egyik képpel már dijjat is nyertem (sulipályázat)=)
13/l
Megmosolyogtam a válaszokat! :)
Nekem még megvan a Canon A10-es fényékpezőgépem és a mai napig működik, semmi baja. (2002-ben vásároltam). Azután megvettem az A40-esem, majd a G1-est stb-stb. Akkoriban a többi gyártó gépein nem nagyon volt manuális funkció. Ma Canon EOS 40D és 5D-t használok. Az elmúlt években sok személyes tapasztalatot szereztem a gépek terén (és sok mindent hallottam), de ha a többiek azt mondják, hogy a Canon nem jó, akkor egészen biztosan igazuk van! :)
Személyes tapasztalat: nincs "legjobb márka". Minden komoly gyártó komolyabb gépeinek vannak előnyeik és hátrányaik a másikkal szemben. Az egyik kevésbé zajos képet csinál, a másik drágább, a harmadikhoz nem lehet elég objektívet kapni, a negyedikben nincs stabilizátor, a következőben lassú a sorozat funkció stb-stb. Én a Canon-ban megtaláltam azt, amire vágytam és nem cserélném le Nikon-ra (nem állítom azt, hogy a Nikon rossz gépeket gyárt)!
Kompaktok ("sima rendes digitális fényképezőgép") közül rengeteg és rengeteg jó van. Nem a Canon a legjobb, ezt sehol nem írják, mint ahogy azt sem, hogy bármelyik másik lenne a legjobb. Vannak árkategóriák, és így a drágábbak lehet, hogy valamivel többet tudnak (gondolok itt a Nikonra), de nem feltétlenül erre kell gondolni. :) Ha családi fotózgatásokra szeretnél gépek, akkor egy strapabíró gépet válassz. Nézz utána a Nikon Coolpix S30-nak. Vízálló, porálló, gyerekek kezébe is adható, és 10mp-es, modern, mégis a régi fényképezőgépekre emlékeztet, amik strapabírók voltak.
Mindenkinek van egy véleménye, én a Nikont ajánlom. Ez most olyan, mint az Apple (eltérek a telefonokhoz). Az Apple-t is sokan utálják, mert annyira jó, hogy kevesen engedhetik meg maguknak, és azzal nyugtatják magukat, hogy ők nem is szeretik az Apple, holott elfogadnák.
Nikonom van, és a haverom mondta, hogy szerinte nem a Nikonok a legjobbak. Igaza lehet. Tiszteletben kell tartani más véleményét még akkor is, ha nem azt gondolja az ember.
Na tehát, szerintem a legjobb az, ami a legjobban megfelel számodra.
Netes toplistákon a Nikon fent szerepel mert az az egyik legjobb, viszont érdemes mást is megnézni.
Remélem jó választ tudtam adni a kérdésedre.
Nikon kompaktok 2012 tavaszáról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!