Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám meggyőzni a...

Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy új laptopot vegyenek?

Figyelt kérdés
A laptopom, amit az egyetemen használtam, pár hete folyamatosan kékhalált kap (van hogy még be se tölt, de már megint meghal és újraindul), jobbik esetben ha nagyon "óvatosan" használom, akkor 10-15 perc után újra kampó. A gép egy Asus M6B00N. Volt már korábban is szervizben, mert nagyon lassú és az órája sem mutatta a pontos időt. Erre azt mondták, hogy valami elem le van benne merülve, de nem találják, hogy hol és nem tudják kicserélni :/ Szétszedni se lehet normálisan, mert olyan régi típus. Szóval ilyen szuper (Y). Próbáltam már beszélni a szüleimmel, hogy kell egy új, mire azt kaptam a fejemhez, hogy nincs rá pénz (ők egyébként 80+ ezer forintos érintőképernyős telefonokkal járkálnak, míg nekem még mindig egy 5 éves nyomógombos nokiám van.. de tudnám még sorolni). Mondták, hogy menjek el dolgozni és keressem meg magam. Igen, csak egyrészt én nekem így is épp elég nehézséget okoz a suli, nem vagyok éltanuló, elégségeseim és közepeseim vannak, mert sajnos nincs olyan szivacs agyam, hogy ezt még meló mellett is bírjam. Meg szerintem a tescozásból vagy a hostesskedésből nem igazán fog mostanság összegyúlni egy normális laptopra... Ti mit tanácsoltok? Kérlek segítsetek!

2012. máj. 18. 09:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Én 23 éves vagyok egyetemre járok és mellette főállásban dolgozom.Külön élek a szüleimtől nem kaptam soha az életben anyagi támogatást. Van 2 laptopom a saját megkeresett pénzemből vettem őket. Azaz 3 laptopom van cégessel együtt. 21 évesen kellett pénz beálltam a szalag mellé a gyárba dolgozni. Nem egy leányálom, de fizetnek érte. Már sikerült elhelyezkednem szakmámban épp annál a cégnél ahol fentebb írták, hogy 990 Ft-ért kapsz laptopot!
2012. máj. 18. 10:44
 12/26 anonim ***** válasza:

esetleg beszélj még egyszer, komolyan a szüleiddel, hogy ez kell a sulihoz, sajnos, de ne sértegesd őket semmiképpen

vállalj mondjuk nyári melót, ha nem kell belőle hazaadnod, összejöhet egy kisebb összeg, és esetleg kipótolják, beszélj erről is velük!

kérj pénzt szülinapra, ünnepekre, mond meg, pár ezer is elég, de kell egy új gépre

és végül, vidd el egy másik szervizbe azért még a gépet!

2012. máj. 18. 10:45
 13/26 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti válaszoló voltam! A szerviznek üzenem az elem az alaplapon van ott keressék!
2012. máj. 18. 10:47
 14/26 A kérdező kommentje:
Ezt a gépet, még anno a lengyel piacon vettük, valami nagyon olcsó áron (sajnos már nem emlékszem mennyiért, de biztosan nem százezrekért :) ) ezért is nem lehet pontosan tudni, hogy hány éves, illetve hogy régebben milyen gondjai voltak.
2012. máj. 18. 10:47
 15/26 anonim ***** válasza:
Amúgy elemcsere megoldja az idő gondot, egy vinyócsere meg talán a kékhalált is orvosolni tudja. Egy takarítás pedig csodákra képes!
2012. máj. 18. 10:48
 16/26 anonim ***** válasza:

Egyrészt, én ebben a esetben kiemelném, hogy jó nekem egy működő használt gép is de kell, mert a jegyzetekhez, meg mindenhez egyszerűen kell. (És megkérdezném a tehetősebb egyetemtársakat, nincs-e nekik olyan, amit mar meguntak, ezért tényleg kedvezményesen eladnak.)

Viszont, amit írtál a „érettségi és gimnáziumi végzéssel hova vesznek fel. Nem ellened irányul a dolog, de eléggé sok helyre. Viszont ez a „mindenkinek diplomát, akármilyen is a képessége, nagyon kártékony.

Ha lenne becsülete a szakmának, akkor…

És személyes kérdés, szüleid is diplomásak? Azért kérdem, mert egyre inkább azt látom, a jól végzett szakmunka jobban fizet, mint bármi, ami diplomát igényelne.

Amúgy, hiába volt 8 éve annyi az a gép, ma max 30e-et ér… Az informatika ilyen. Nekem is van 20 éves gépem (még elindul!) ami akkoriba millió fölött volt. Most meg, az ócskások elől menekítettem, mert retro. :)

2012. máj. 18. 10:48
 17/26 anonim válasza:

Nyáron tudsz dolgozni, megkéred a szüleid ha tudják pótolják ki, nem kérsz mást se karácsonyra se szülinapra.

De!

Szerinted egy érettségivel vagy gimnáziummal nem vesznek fel senkit sehova?? És egy 2es diplomával? Úgy hogy csak átmész épphogy mindenből??

Elárulom neked, hogy hamarabb veszik fel az érettségit végzett embert ha jól ért az adott szakmához, minthogy egy diplomásat aki semmit sem ért hozzá....

2012. máj. 18. 10:53
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Akik a munkát ajánlották, azzal csak annyi a gond, hogy a laptop most kellene (mindegy milyen csak működjön normálisan), nem pedig hónapok múlva, amíg fizetést kapnék. Tényleg minden anyagom rajta van, amik nagyon fontosak lennének a tanuláshoz, ráadásul a vizsgaidőszak is most jön. Eddig pedig azért nem mentem el, mert a tanulásra koncentráltam, hogy átvegyenek államira, mert nem kellene már ehhez sok.
2012. máj. 18. 10:56
 19/26 anonim ***** válasza:
Ez a felvétel ez mindenkire igaz! Ha gimnáziumot végeztél, de nem értesz a szakmához nem vesznek fel. Viszont ha a diplomás is és az érettségis is ért hozzá ugyanazon az interjún nyilván nem az érettségist fogják felvenni.
2012. máj. 18. 11:02
 20/26 anonim ***** válasza:
Valami nem stimmel a szüleid és közted teljesen. Gondolom, ők finanszírozzák a tanulmányaidat. Gondolom, a laptopot is ők vették anno. Viszont nem tudod megoldani, hogy megértsék a gondodat ?
2012. máj. 18. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!