Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy új laptopot vegyenek?
esetleg beszélj még egyszer, komolyan a szüleiddel, hogy ez kell a sulihoz, sajnos, de ne sértegesd őket semmiképpen
vállalj mondjuk nyári melót, ha nem kell belőle hazaadnod, összejöhet egy kisebb összeg, és esetleg kipótolják, beszélj erről is velük!
kérj pénzt szülinapra, ünnepekre, mond meg, pár ezer is elég, de kell egy új gépre
és végül, vidd el egy másik szervizbe azért még a gépet!
Egyrészt, én ebben a esetben kiemelném, hogy jó nekem egy működő használt gép is de kell, mert a jegyzetekhez, meg mindenhez egyszerűen kell. (És megkérdezném a tehetősebb egyetemtársakat, nincs-e nekik olyan, amit mar meguntak, ezért tényleg kedvezményesen eladnak.)
Viszont, amit írtál a „érettségi és gimnáziumi végzéssel hova vesznek fel. Nem ellened irányul a dolog, de eléggé sok helyre. Viszont ez a „mindenkinek diplomát, akármilyen is a képessége, nagyon kártékony.
Ha lenne becsülete a szakmának, akkor…
És személyes kérdés, szüleid is diplomásak? Azért kérdem, mert egyre inkább azt látom, a jól végzett szakmunka jobban fizet, mint bármi, ami diplomát igényelne.
Amúgy, hiába volt 8 éve annyi az a gép, ma max 30e-et ér… Az informatika ilyen. Nekem is van 20 éves gépem (még elindul!) ami akkoriba millió fölött volt. Most meg, az ócskások elől menekítettem, mert retro. :)
Nyáron tudsz dolgozni, megkéred a szüleid ha tudják pótolják ki, nem kérsz mást se karácsonyra se szülinapra.
De!
Szerinted egy érettségivel vagy gimnáziummal nem vesznek fel senkit sehova?? És egy 2es diplomával? Úgy hogy csak átmész épphogy mindenből??
Elárulom neked, hogy hamarabb veszik fel az érettségit végzett embert ha jól ért az adott szakmához, minthogy egy diplomásat aki semmit sem ért hozzá....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!