Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám meggyőzni a...

Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy új laptopot vegyenek?

Figyelt kérdés
A laptopom, amit az egyetemen használtam, pár hete folyamatosan kékhalált kap (van hogy még be se tölt, de már megint meghal és újraindul), jobbik esetben ha nagyon "óvatosan" használom, akkor 10-15 perc után újra kampó. A gép egy Asus M6B00N. Volt már korábban is szervizben, mert nagyon lassú és az órája sem mutatta a pontos időt. Erre azt mondták, hogy valami elem le van benne merülve, de nem találják, hogy hol és nem tudják kicserélni :/ Szétszedni se lehet normálisan, mert olyan régi típus. Szóval ilyen szuper (Y). Próbáltam már beszélni a szüleimmel, hogy kell egy új, mire azt kaptam a fejemhez, hogy nincs rá pénz (ők egyébként 80+ ezer forintos érintőképernyős telefonokkal járkálnak, míg nekem még mindig egy 5 éves nyomógombos nokiám van.. de tudnám még sorolni). Mondták, hogy menjek el dolgozni és keressem meg magam. Igen, csak egyrészt én nekem így is épp elég nehézséget okoz a suli, nem vagyok éltanuló, elégségeseim és közepeseim vannak, mert sajnos nincs olyan szivacs agyam, hogy ezt még meló mellett is bírjam. Meg szerintem a tescozásból vagy a hostesskedésből nem igazán fog mostanság összegyúlni egy normális laptopra... Ti mit tanácsoltok? Kérlek segítsetek!

2012. máj. 18. 09:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
legalabb a felet rakd ossze, akkor biztos kifizetik a masik felet
2012. máj. 18. 09:50
 2/26 anonim ***** válasza:
Ha bementek az Invitelhez, havi 990 ft.-ért kaptok egy vadi új laptop-ot. Csak az első részletet kell kifizetni, a szállításkor, ami 5 ezer ft. körül van. A bibi ebben, hogy a havi 4990 ft-os internet díjat meg kell kötni náluk.
2012. máj. 18. 10:08
 3/26 anonim ***** válasza:
Igazuk van a szüleidnek, menj el dolgozni és keresd meg a rávalót.Hány éves vagy? Ha meg nehéz a suli akkor felesleges időtöltés.
2012. máj. 18. 10:17
 4/26 anonim ***** válasza:

Az, hogy tini korú gyerekek itt kérdezik, miként tudnának ráhatni a szülőkre új telefonért, vagy kiskutyára, vagy akármire, még érthető.

De az egyetemre utalásod alapján nem 14 éves vagy már. És itt kérdezed, miként tudnád kisajtolni a szülőkből a laptopot?

Ismeri itt valaki a szüleidet?

Ismeri itt valaki az életkörülményeiteket?

Nos.....Talán hatásos lesz, ha az ezotériás csoportban kérdezed meg ugyanezt.

2012. máj. 18. 10:20
 5/26 anonim ***** válasza:

Lehet nem tetszik, de menj dolgozni. Nem kötelező az egyetem , főleg ha ennyire nehéz elvégezned.(Még kitűnő eredménnyel is nehéz munkát találni, épphogy átcsúszással meg...)Kisebb végzettségű munkát meg azért nem fogod megkapni mert "túlvégzett" vagy.A szüleid megdolgoztak a telefonjukért, sőt eltartanak téged és nem kevés pénzbe kerül az egyetem finanszírozása sem. Két lehetőséged van.

1 : Nyersz a lottón

2 : Elmész dolgozni ( egy nyár alatt simán össze lehet szedni egy lapos árát )

2012. máj. 18. 10:25
 6/26 anonim ***** válasza:

Az eddigi válaszolókkal ellentétben én a te "igényedet" sokkal jobban megértem, mint az itt általában ilyesmit kérdező kistinikét. Neked - gondolom? - a sulihoz van rá szükséged többek között, és a régi tényleg tönkrement, nem pedig meguntad, mint, amiket itt általában olvasni lehet.

Ettől függetlenül sajnos, ha nem akarják neked megvenni, elég nehéz nekünk, ismeretlenül megmondani, hogyan tudod őket rábeszélni.

Még olyan ötletem lenne, hogy kölcsön kérjél tőlük, és mondd meg nekik, hogy nyáron tudsz elmenni dolgozni, akkor (ha úgy megy csak, akár részletekben) visszafizeted majd.

2012. máj. 18. 10:33
 7/26 anonim ***** válasza:
Huzzal el dolgozni! 20 evesen mar igazan elmehetsz! eleg szegyen,h eddig nem voltal..jon a nyar,keress nyari munkat!
2012. máj. 18. 10:33
 8/26 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok, tehát nem sorolnám magam abba a kategóriába, amikor valaki egy háziállatért vagy az új Barbiejáért kuncsorog. Nekem a laptopon van MINDEN eszközöm és dokumentumom, ami kell az egyetemhez. Nem tudom a válaszolók között ki hány éves, de megnézném, hogy 1-2 hét leforgása alatt hogy keres meg egy laptopravalót. Mert nekem nem kettő és nem egy hónap múlva kellene.

Hogy felesleges időtöltés? Árulja már el valaki (főleg te, 10:17-es), hogy érettségivel és gimnáziumi végzéssel hova vesznek fel bárkit is?! Nyilván azért csinálom az egyetemet, hogy később fent tudjam tartani magam és a leendő családom. Mellesleg hogyha már másodéves vagyok, belegondolhatnál abba, hogy valószínűleg nem pénzszórás gyanánt fizettük eddig a pénzt a félévekre.

2012. máj. 18. 10:35
 9/26 anonim ***** válasza:

Bocs, de a gyerekeim az egyetem alatt is dolgoztak (tanitottak, nyelvorát adtak, és maguk vették a laptopjaikat, pedig ha megkér, ötöt is tudtam volna neki minden gond nélkül.

Nekik volt fontos, hogy a maguk lábára álljanak.

AZ egyetemisták 60%-a dolgozik. Itt a nyár, elmész 2 hónapra valahováés megkeresed a rá való pénzt

2012. máj. 18. 10:39
 10/26 anonim ***** válasza:

Megnéztem, milyen ez a gép. Maximum 8 éves.

Asus M6B00N

Centrino 1.5GHz, 512MB DDR RAM, 60GB HDD, 8x24x24x24x ComboDrive, 15.4˝ WXGA TFT LCD (1280x800), Wireless Lan

Ára: 444.000 Ft + ÁFA

(ÉS EZ 2004-es-ES ÁR!, szóval ne panaszkodj, az enyém most se nagyon tud többet!).

"Erre azt mondták, hogy valami elem le van benne merülve, de nem találják, hogy hol és nem tudják kicserélni :/ Szétszedni se lehet normálisan, mert olyan régi típus."

Ha egy ilyen 8 éves gépet egy szervizben nem tudnak szétszedni, az a szervizt minősíti.

(Én a szervizes helyében ezt be nem vallottam volna, inkább azt mondtam volna, hogy hagyd ott, és elvittem volna egy másik szervizbe.)

Vidd el máshova, tényleg a belső elem merülése okoz ilyen problémát, pár ezresért kicserélik.

Amúgy meg nézelődjél a használt gépek között, mert az egyetemen ma már a gép tényleg létszükséglet (erre hivatkozhatsz a szüleidnél is).

Egyébként én is nyomógombos telefonnal járok (szülő vagyok és átlagos fizetésem van) és majd akkor cserélem le, ha elromlik. Majd akkor gondolkodom el rajta, hogy milyet vegyek.

2012. máj. 18. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!