Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tényleg van csip a nyomtatókba...

Tényleg van csip a nyomtatókban és égőkben, mely ráveszi a cuccost hogy felmondja a szolgálatot?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 22:15
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:

Szia!

Nem csak hogy csip van, de nemelyikben meg digitalis ora is, ami ketyeg, es a "szavatossagi" ido lejarta utan deaktivalja az eszkozt. Ez egy uzleti modell, a borotvapengevel kezdodott, es a festek patron is ilyen, de nem kell neki bedolni.

A kompakt fényforrásokban, tápegységekben valoban nincs ilyen, azonban analog modszerekkel is azert eleg jol be lehet allitani egy minimalis elettartamot. Annal hosszabb ideig meg felesleges neki mukodni. Ha egy gagyibb /kisebb alkatresszel is elmegy addig az ideig, akkor azt teszik bele, mert olcsobb. Javitottam mar meg 50 ezer forintos LCD monitort, amiben a fenycso invertert meghajto 2 darab MOSFET tranzisztor doglott meg. 400 forintnyi alkatresz helyett csak 200 forintnyi alkatreszt tettek bele, az is eleg volt hogy kihuzza a garanciaig. Egy kicsivel kellett volna tobbet kolteni ra, es akkor 5x hosszabb lehetne az elettartama, de ezt a vasarlok ritkan fizetik meg.

Mondjuk amikor a melegre erzekeny alkatreszeket (elektrolit kondenzator) direkt a melegedo reszek melle tesznek, vagy nagyon osszezsufolnak valamit, azt nehez nem szandekosnak tekinteni.

Nem is feltetlen az a cel hogy tonkremenyjen a berendezes, viszont inkabb az amit itt korabban mar irt valaki, miszerint egy uj cuccra nincsen rairva hogy mennyi ido mulva fog tonkremenni. Ezt lehetetlen rola megmondani, es a legtobb vasarlot az arcedula sokkal jobban erdekli, vagy hogy mennyire sokat tud az adott cucc, mennyire meno, milyen eszmei erteke van, stb.

Egyebkent lehet kapni tartos nyomtatot, csak draga lesz, vagy hasznaltat kell szerezni. Hasznalt cuccot meg manapsag senki sem vesz, szoval a 8-10 eves nagyobb irodai nyomtatokat iszonyat olcson lehet megszerezni, es allitom nemelyik egy emberoltot kiszolgal ha csak haztartasi szinten hasznaljuk.

Ami nekem nagyon bejott: HP LaserJet 6P vagy 6MP. Ezeket a 90-es evek vege fele gyartottak, szoval a legfiatalabb peldany is kb. 10 eves lehet. De ha 10 ev irodai hasznalatot kibirt, akkor meg 10 ev otthonit is ki fog. Az elsot hugom mar 6 eve nyuzza, eddig semmi baja. Vateran 10 ezer forint alatt kaphatok. USB port nincs rajta, de nem nagy vicc szerezni hozza egy parhuzamos atalakitot vagy jetdirect dobozt. A toner utantoltese gyerekjatek, innen szoktam rendelni port: www.tintaestoner.hu

Innentol kezdve nyomtatasnal a papir kerul a legtobbe.

Komplett egyetemi jegyzeteket es tankonyveket nyomtattam mar ki ezzel a nyomtatoval, csak ajanlani tudom.

2012. dec. 23. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!