Vállalnátok katonai szolgálatot az állampolgárságért?
Mint Robert A. Heilein művében, a Starship Troopersben. A katonai szolgálat ugyan önkéntes, de csak az kaphat állampolgárságot, a vele járó választó és választhatósági joggal, aki vállalja a katonai kiképzést, a 2 év katonai szolgálatot, és a nyugdíjbavonulásig tartó hasrafoghatóságot.
Ki lenne, aki ezt bevállalná? És ha igen ha nem azt miért?
11.31
Nők:
Nincs szegregáció. A nők ugyanúgy lehetnek katonák. Nincs kettős mérce, együtt szolgálnak a férfiakkal, ugyanazokban az alakulatokban. És persze a legmagasabb szintig egyenlőek, nők is lehetnek tábornokok. Nincs semmi megkülömböztetés!
Gyerekek:
Azok ma sem lehetnek állampolgárok, míg nem érnek el egy bizonyos kort.
Fogyatékosok:
Ahogy ma is gyámság alá kerülnek sokszor, úgy ott emiatt könnyebb a szűrésük.
"Gyerekek:
Azok ma sem lehetnek állampolgárok"
Hol?
Én már állampolgára vagyok annak az országnak, amelyiknek állampolgára akarok lenni.
Egyébként emlékszel arra a jelenetre, amikor a lábak nélküli személyzetis (talán a kezei is hiányoztak, de abban nem vagyok biztos) azt mondta, hogy őt a hadsereg tette azzá aki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!