Nem egészen így, de tényleg úgy csinálják meg az elektronikus eszközöket, hogy egy bizonyos ideig bírják. Hallottam, hogy az égők 10* hosszabb ideig bírnák, csak akkor nem lenne ekkora kereslete, ami ugye számukra nem bevétel...
2012. jan. 4. 22:20
2/31 anonim válasza:
Tényleg van csip a kérdezőkben, mely ráveszi az ilyen kérdésekre?
Az égőkben nincs.
A nyomtatók tonerjében van ilyen hogy ne tudd tölteni.
Csak nem zavar a dolog?
2012. jan. 4. 22:23
3/31 anonim válasza:
Nem így van ez, hanem úgy hogy sokkal gyengébben csinálják meg az anyagát arra hogy hamar elfáradjon. Az izzóknak tényleg sokáig kellene bírniuk amit direkt úgy csináltak meg hogy ne bírja.
Egyébként a nyomtatókba meg az egyéb műszaki cuccok úgy vannak megcsinálva hogy rosszul vannak összeforrasztva amik egy bizonyos időn belül elengednek és már rossz az egész. Nekem a mosógépem halt be pont a jótálás lejárása után fél évvel szétszedtem és láttam egy kondenzátort amiről lejött a forrasztás és egy vezeték nem volt a helyén, de mivel értek az elektronikához ez kb 5 perces meló volt helyre rakni minthogy szerelőt hívjak vagy újat vegyek.
2012. jan. 4. 22:24
4/31 anonim válasza:
Ha nem amortizációra terveznék az eszközöket, akkor még mindig működne a NOKIA 5110-es telefonom, és nem a tizen valahanyadik mobilt venném azóta.
Valószínűleg akkor nem is fejlődne ilyen mértékben az elektronika ipar, és nem itt tartanánk a színvonallal.
2012. jan. 4. 22:28
5/31 anonim válasza:
Van. A nyomtatóról tudok. Számláló van a chip-ben. Egy bizonyos mennyiség után kiírja, hogy sajnos a készülék elhasználódott. Ilyenkor nem segít a fejcsere sem...
2012. jan. 5. 11:05
6/31 Fanta válasza:
van róla videó is,csak nem tudom már,melyik oldalon.De üsd be a Google-ba,hogy tervezett elavulás,és keress a videók közt,nagyon hasznos filmeket találtam róla!
De a gugli egyből kiadjaha így keresed: A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története
Érdemes végig nézni, bár angolul van, de van magyar felirat rajta :)
2012. jan. 6. 08:17
8/31 sasmaskara válasza:
Bennünk is van !
2012. jan. 6. 10:38
9/31 Szikszainé E.Ágnes válasza:
Nekem a nyontatóm kiírta, hogy: A gyomtató alkatrészei a lejárati idejükhöz közelednek....Azóta sem találok olyan szuper nyomtatót!!!!
2012. jan. 6. 18:56
10/31 anonim válasza:
Ezért van törvénybe iktatva a kötelező jótállási idő, hogy az iparban a termelők a termékeket annyira ne gyárthassák rosszul, hogy egy-két napra rá máris tönkremenjen, máskülönben megtennék akár még azt is. Így előírták, hogy azért még legalább 1-2 évet ki kell bírnia. Utána meg már tönkre mehet...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!