Van egy Régi tápom amit átalakítottam hogy lelehessen róla szednia külömböző feszültségeket és amikor ráakarok kötni egy 24V-os fogyasztót aminek 1.2A kellene akkor egyszerűen nemakar világítani nemakarja leadni az áramot ez miért lehet?
Figyelt kérdés
És a hálózatban folyó áram az a DC vagyis a Váltakozóáram ugye? Deha az akkor a váltakozónál multiméteren miértcsak 200mA lehet max mérni?2011. dec. 18. 10:59
1/12 A kérdező kommentje:
Egy égősor nem akar világítani* bocs ezt kihagytam és 12V nem 24V
2011. dec. 18. 11:06
2/12 anonim válasza:
a DC az egyenáram, innen fúj a szél
3/12 anonim válasza:
Ha az égősor LEDes, akkor nem mindegy a plusz meg mínusz..
4/12 Gugu Gabor válasza:
A váltakozó áram az az AC amit a konnektorban kéne mérned, az egyen pedig a DC amit a táp kimenetén.
(ampert ne mérj direktbe a konnektorban!!!!!)
De mielőtt nagyon bele merülsz a dolgokba szerintem kezd az alapoknál és a konnektort és a 230-at kerüld el messzire!!!!!!
Szóval a tápból kijövő 12V okkal lehet kísérletezni de ezt is csak ésszel, a 230-al pedig még véletlenül se.
Szóval hova is köteted azt az égő sort? maga a táp elindul?
5/12 A kérdező kommentje:
Ige a táp elindul és a +12V-ab meg a -12V-ba kötöttem ezen a multiméter 24V-ot mért megközelítőleg, de valamiért nemakar világítani jahz és most jobban megnéztem tényleg 24V-os a Led-es égősor
2011. dec. 18. 11:26
6/12 A kérdező kommentje:
Jah és a tápból ami kijön az Váltakozó áram annak pedig egyenáramnak kellene lennie nem?
2011. dec. 18. 11:29
7/12 Gugu Gabor válasza:
DC Egyen
AC váltó
A tápból ennek kell kijönnie (egyen)
a váltakozó falból jön ebből csinál a táp egyen áramot.
8/12 A kérdező kommentje:
Jó azt értem, de akkor a led-es égősor miértnem akar égni?
2011. dec. 18. 12:04
9/12 Gugu Gabor válasza:
Mert led es a led-t nem mindegy hogy kötöd be...
10/12 A kérdező kommentje:
Gábor figyelj Van 2 fehér kábel nincsrájuk semmise írva mind a 2 pólusal póluscsrével mindenhogy kiprobáltam és nemmegy van egy kistápom 300mA-es 12V-os és arrólmeg megy deott halványan szerintem a táp már nemmüködik tökéletesen és ezabaj vagy nemtudom
2011. dec. 18. 16:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!