Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen működési elven alapszik...

Milyen működési elven alapszik az autóbuszok leszállásjelzője?

Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kapcsolás kell? Mert az elv elég egyszerű. Megnyomják a gombot, kigyullad a lámpa az utasoknál hogy STOP, a sofőrnek meg a megfelelő ajtó kapcsolója világít. Esetleg szól egy hang is a megnyomás pillanatában. Ha kinyitották az ajtót nullázza az egészet.
2011. jan. 18. 18:54
 2/7 A kérdező kommentje:

A relét vesszük technikából és azt mondta a tanárnő, hogy nézzünk utána, hogyan működik az autóbuszok leszállásjelzője, mert köze van a reléhez.

Tehát nem erre voltam kíváncsi, de azért köszönöm. :) :D

2011. jan. 18. 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát jolvan de nem látok a fejedbe leírhattad volna mit akarsz. Ezen az oldalon 12éves kislányoktól kezdve mindenki kérdez :D
2011. jan. 18. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Én egy-egy aszinkron SR flip-flopra tippelnék, az S (set) bemenet ha megnyomják a kapcsolót, 1-et kap, így a kimeneten (Q) 1 lesz a nyitógomb pedig az R (reset) bemenetekre ad 1-et, tehát a kimeneten 0 jelenik meg ismét.

Q\SR 00 01 11 10

0 0 0 - 1

1 1 0 - 1

2011. jan. 18. 21:11
 5/7 A kérdező kommentje:

hát bocsi, ha te nem értetted. :DD

és én nem 12 éves kislány vagyok. :DD

köszönöm utolsó :))

2011. jan. 19. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Relé elven:

A jelzőgomb hatására a relé meghúz, és öntartásba kerül. Az öntartást az ajtó zárt állapotát jelző végálláskapcsoló szakítja meg, amikor az adott ajtó kinyílik.

2011. jan. 21. 20:53
 7/7 A kérdező kommentje:
köszii :))))
2011. febr. 2. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!