Van egy házilag öszzerakott hifim és az a gond vele hogy a szoba sarkaiban, olyan a mély hogy remeg minden rendesen már kellemetlen is. szoba közepén ahol viszont kéne lennie meg nincs. Ti mit csinálnátok ?
Természetes akusztikai jelenség, hogy a falak, sarkok közelében erősebb a basszus, mivel van egyfajta, hullámvezető, összegyűjtő hatás.
De nem arra kell hangolni a rendszert, hanem a hallgatási pozícióra, aminek van egy elméleti ideális elrendezése, legfeljebb a gyakorlatban nem mindenki tudja megvalósítani.
A hangszórók helyes fázisbekötéseiről is meg kell győződni.
Subok (egy reflex gyári lg házimozi és egy zárt tesla) nagyobb szekrény mellett vannak, és közvetlenül mellette van egy ajtó is. a top-ok a szekrény tetején vannak azonos elrendezésben (jobb és bal oldal is). A kérdésben feltüntettem egy tesla oszlop hangfalat is, az középen van fektetve, valamivel alacsonyabban mint a top-ok. fénykorában mono- félig párhuzamos félig sorban kötve a bennelévő 4 hangszóró. azt én megszüntettem és mivel fektetve van így 2 hangszóró a jobb oldalé és 2 a bal oldalé. sorba van kötve a két hangszóró, így 8ohm-os. Rendeltem hozzá a kérdésben említett erősítőt és előerősítőt 3 hangszín és vol szab. ezzel sokat javult a helyzet mivel lejjeb tudtam venni a közepet és így eltűnt az a írtózatos "doboz" hangja. szinte mondhatni csak magas jön belőle minimális méllyel. Kínomban bele tettem a szekrénybe :D a két subot és végre volt kellemes mély mondhatni az egész szobában (4x4m tele bútorral). Valszeg szerzek egy nagyobb subot vagy csinálok a teslanak egy bandpass ládát. A kettő sub mintha kiegészítené egymást. hogyha lekötöm az egyiket drasztikusan csökken a dynamika vagy hogyan fejezzem ki- a tesla talán jobb az én célomra csak az a 20w nagyon kevéske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!