Ha veszek a gépembe egy ssd-t és arra telepítem fel a windowst, emellé meg veszek mondjuk egy 2tb-os hdd-t és erre a játékokat meg más programokat rakom, akkor rendesen fognak futni rajta a dolgok? nem lesz lassu?
Figyelt kérdés
nem igazán értek hozzá, ez jó megoldás, vagy van valami jobb variáció erre? nekem azt mondták hogy ssd-ket vegyek csak, de árban szerintem kedvezőb a hdddec. 6. 17:23
1/6 anonim válasza:
Ha egy programot a hdd-re telepítesz, akkor az azon fog futni. Tehát a hdd-n.
Ha csak a windows van az ssd-n, akkor mindössze annyi fog történni, hogy bekapcsoláskor a windows gyorsan fog betölteni. A többi program így ugyanolyan lassú marad.
Én speciel a hdd-re tettem a személyes videókat, képeket, jegyzetek, meg minden vackot, a programokat az ssd-re telepítettem.
2/6 anonim válasza:
Az én asztali számítógépeben is igy van. Van egy 119 GB-os SSD-m amire a Windows 10 van telepítve. És van egy 1 TB-os HDD-m. Amin a videók és az egyéb adataim vannak. És nem tünik gyorsnak a Windows 10 indítása SSD-ről sem.
3/6 anonim válasza:
Vegyél nagy SSD-t. Megéri nem hdd-vel kínlódni ma már.
4/6 anonim válasza:
Nem lesz lassú. Van egy 512gigás nvme a rendszernek, egy 1tb-os hdd játékoknak, egy 4tb-os játékoknak, videóknak, képeknek, zenéknek és egy 1tb-os nvme olyan játékoknak amiknek a hdd nem elég. Nincs vele gondom.
5/6 Ypszilon1980 válasza:
Maga a rendszer működése 10x gyorsabb lesz, mint normál HDD-ről, megéri így is, de nyílván ha a többi dolgot is SSD-ről futtatod, akkor azok is gyorsabban fognak futni, én több SSD-t vennék (nekem is így van most).
6/6 anonim válasza:
Nálam a rendszer egy 1TB-s SSD-n van, de hogy ne fogyjon el túl gyorsan a véges számú írási képessége, van egy külön SSD, sokkal kisebb, tán 100 GB sincs, de nagyon gyors, ez csak a Windows virtuális memória kiszolgálására van. A C: meghajtón letiltottam a cache-t, csak ezen a kis SSD-n van, így ha elfogy a 16GB RAM, nem a nagy SSD fogja legyakni a folyamatos írással-olvasással, hanem a kicsit, aminek kb. a negyedét használja a cache.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!