Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miből tanuljak a firmware...

Miből tanuljak a firmware -ről, és a Hall érzékelőröl meg ehhez hasonlókról?

Figyelt kérdés
Tudtok olyan könyvet, vagy tananyagot ami tanít egy párr dolgot a firmware-ről, vezérlő panelekről?

tegnapelőtt 14:55
 1/2 Szirty ***** válasza:
87%

A hall elemekről rengeteg információt találsz a neten.

A effektusról, a működés fizikai alapjairól, a hall elemek kiviteléről (lineáris, digitális hall elemek, stb).

A firmware azonban kevésbé konkrét dolog. Gyűjtő fogalom. Berendezések beépített szoftvere.

Így olyan a kérdésed mint ha azt kérdeznéd miből tanulhatnék a tárcsafékekről és a járművekről és hasonlókról.

tegnapelőtt 15:02
 2/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Régen még könyvtárba kellett menni, ha kutatni akartam valamilyen téma után, már amellett, hogy sok elektronikai forrás (könyvek, folyóiratok) otthon is adott volt, azokat folyamatában is követtem.

Manapság az interneten megtalálsz ilyen dolgokat, sokkal egyszerűbb szerintem.

Hall-szenzor működése megtalálható.

Firmware, ha így kérdezed, inkább felejtsd el egyelőre, mivel ilyet programozni, átlátni, megérteni nem akarsz szerintem.

Készülékeknek ilyen alacsony szintű vezérlőprogramjába úgysem igazán lehet vagy szokás belenyúlni, vagy nincs sok értelme általában. Inkább elfogadjuk a gyári programot, ahogy van.

De ha szeretnél például mikrovezérlőket programozni és fekszik ez az irány, afelé el lehet indulni, ha akarsz.

Hogy eljuss olyan szintre, amikor már egyszerűbb firmware-be belenyúlsz, ahhoz megfelelő programozói tudás szükséges.

tegnapelőtt 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!