Hogyan lehet a Computherm E300 WPR-90GC termosztáton firmware-t frissíteni?
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy hogyan tudnék a tárgyi termosztáton firmware-t frissíteni? Lehetséges egyáltalán.
Nem érhető el a szoba hőmérséklet kapcsolási érzékenység beállításának változtatása. Alapból +-0,5°C-ot tud, 0,3-ra volna szükségem.
Köszönöm!
Én nem találtam E300-as típust. "E300 WPR-90GC"-t sem.
WPR-90GC van, de az egy mechanikus kapilláris csöves merülő termosztát.
Abban nincs szoftver így azt frissíteni nem lehet...
Az E300 wifis termosztátra gondolsz úgy látom. A firmware frissítés azt jelentené hogy a gyártó valami oknál fogva adna ki újabb firmware-t, de erre nem látok sok esélyt, főleg nem hogy a kapcsolási hiszterézis lesz benne átírva. Viszont érdekes, mert régebbi nem wifis, de vezeték nélküli computherm termosztátoknál választható volt a +-0,2Celsius fokos kapcsolás is. Az a baj hogy ez egy teljesen kínai termosztát, csak nálunk a Computherm forgalmazza a saját neve alatt, azzal hogy kínában készül semmi baj nem lenne, sőt élen járnak ebben, csak a szoftver nem lesz átírva.
Magadnak meg nem tudsz benne változtatni.
Javaslom egy másik típus kiválasztását, már ON/OFF ban is , mint ez is léteznek ettől fejlettebek, öntanuló algoritmussal, de egy ilyen ON/OFF termosztáttól sokkal egyenletesebb szabályzást érsz el a kazánodhoz kapható, buszos termosztáttal, ugyanis ott a termosztát a lángmodulációval PID szabályzást valósít meg, sokkal pontosabban kordában tartja a lakáshőfokot.
Köszönöm a válaszokat!
Zzzoli,
Azért is furcsállom, mert ismerősömnek is ugyanez a típus van és az övé tudja a 0,1°C-onkénti érzékenység állítást.
A készülékhez járó használatiba le van irva, hogy figyelni kell mind a telefonos, mind pedig a készülék szoftvare-ét, mert frissítgetik.
Nem találtam sehol semmit a készülék softvare-ének a frissítési lehetőségéről.
Másrészt pedig a PID szabályzásos megoldáshoz vissza térve. Egy Siemens RDS110 jó választás lehet.
Köszönöm még egyszer!
A frissítés ha megjelenik, azt jelzi amikor megnyitod az applikációt, nyilván ha ilyennel találkozol engedd rá, de jobbára maga az applikáció szokott frissülni, nem a firmware, ha meg a firmware, akkor ott is jobban a wifi modul, meg a netes biztonság, nem a termosztát alapvető funkciói.
Ez a Siemens jónak tűnik, átnézem a leírását azért, aztán majd írok. A kazán milyen egyébként?
6#
Rendben van hogy itt írja, ezt én is néztem, de a felhasználó elvileg nem éri el.
Zzzoli,
a Siemens-nél abban az esetben, ha PID a szaályzás elve, nincs meghatározható kapcsolási érzékenység. Az a múlt, jelen és a következtetett jövőtől függ, tanul és egyre pontosabban tudja tartani a hőmérsékletet.
Az előbbi akkor igaz, ha jól értelmezem a PID szabályzásról olvasottakat :-)
Szirty,
egyszerűen az adott eszköz applikációjában nincs benne az a menüpont, ahol tudnám a kapcsolási érzékenységet állítani, holott az ismerősömnek ugyan ez a típus van és Ő tudja.
Zzzoli,
én nem állítottam be felhasználói szinteket, teljesen gyári alapról indult minden.
Zzzoli,
a kazán egy Westen Star Condens 24 és padlófűtés van róla fűtve és a használati melegvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!