Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a Computherm...

Einstein85 kérdése:

Hogyan lehet a Computherm E300 WPR-90GC termosztáton firmware-t frissíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy hogyan tudnék a tárgyi termosztáton firmware-t frissíteni? Lehetséges egyáltalán.

Nem érhető el a szoba hőmérséklet kapcsolási érzékenység beállításának változtatása. Alapból +-0,5°C-ot tud, 0,3-ra volna szükségem.

Köszönöm!

2021. dec. 25. 10:39
1 2
 1/12 Szirty ***** válasza:

Én nem találtam E300-as típust. "E300 WPR-90GC"-t sem.

WPR-90GC van, de az egy mechanikus kapilláris csöves merülő termosztát.

Abban nincs szoftver így azt frissíteni nem lehet...

2021. dec. 25. 10:59
 2/12 Zzzoli ***** válasza:

Az E300 wifis termosztátra gondolsz úgy látom. A firmware frissítés azt jelentené hogy a gyártó valami oknál fogva adna ki újabb firmware-t, de erre nem látok sok esélyt, főleg nem hogy a kapcsolási hiszterézis lesz benne átírva. Viszont érdekes, mert régebbi nem wifis, de vezeték nélküli computherm termosztátoknál választható volt a +-0,2Celsius fokos kapcsolás is. Az a baj hogy ez egy teljesen kínai termosztát, csak nálunk a Computherm forgalmazza a saját neve alatt, azzal hogy kínában készül semmi baj nem lenne, sőt élen járnak ebben, csak a szoftver nem lesz átírva.

Magadnak meg nem tudsz benne változtatni.

Javaslom egy másik típus kiválasztását, már ON/OFF ban is , mint ez is léteznek ettől fejlettebek, öntanuló algoritmussal, de egy ilyen ON/OFF termosztáttól sokkal egyenletesebb szabályzást érsz el a kazánodhoz kapható, buszos termosztáttal, ugyanis ott a termosztát a lángmodulációval PID szabályzást valósít meg, sokkal pontosabban kordában tartja a lakáshőfokot.

2021. dec. 25. 11:35
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Zzzoli,

Azért is furcsállom, mert ismerősömnek is ugyanez a típus van és az övé tudja a 0,1°C-onkénti érzékenység állítást.

A készülékhez járó használatiba le van irva, hogy figyelni kell mind a telefonos, mind pedig a készülék szoftvare-ét, mert frissítgetik.

Nem találtam sehol semmit a készülék softvare-ének a frissítési lehetőségéről.

Másrészt pedig a PID szabályzásos megoldáshoz vissza térve. Egy Siemens RDS110 jó választás lehet.

Köszönöm még egyszer!

2021. dec. 26. 08:10
 4/12 Zzzoli ***** válasza:

A frissítés ha megjelenik, azt jelzi amikor megnyitod az applikációt, nyilván ha ilyennel találkozol engedd rá, de jobbára maga az applikáció szokott frissülni, nem a firmware, ha meg a firmware, akkor ott is jobban a wifi modul, meg a netes biztonság, nem a termosztát alapvető funkciói.

Ez a Siemens jónak tűnik, átnézem a leírását azért, aztán majd írok. A kazán milyen egyébként?

2021. dec. 26. 09:17
 5/12 Zzzoli ***** válasza:
Az a baj hogy konkrétan nem látom a leírásban a kapcsolási hiszterézist, mellete meg van egy csomó olyan funkció, amit nem biztos hogy fogsz használni, például használati melegvíz készítés, meg a padlókörök mérése, aztán a szelepvezérlések. Kifizetni meg kifogod amikor megveszed.
2021. dec. 26. 09:40
 6/12 Szirty ***** válasza:

"Nem érhető el a szoba hőmérséklet kapcsolási érzékenység beállításának változtatása."

Mit kell érteni azon hogy nem érhető el?

A leírása szerint a kapcsolási érzékenység szabadon állítható ± 0,1 °C - ±1,0 °C tartományban (0,1 °C-os lépésekben).

[link]

[link]

2021. dec. 26. 11:05
 7/12 Zzzoli ***** válasza:

6#

Rendben van hogy itt írja, ezt én is néztem, de a felhasználó elvileg nem éri el.

2021. dec. 26. 11:15
 8/12 Zzzoli ***** válasza:
Kérdező, megfelelő felhasználói szinten lépsz be?
2021. dec. 26. 11:18
 9/12 A kérdező kommentje:

Zzzoli,

a Siemens-nél abban az esetben, ha PID a szaályzás elve, nincs meghatározható kapcsolási érzékenység. Az a múlt, jelen és a következtetett jövőtől függ, tanul és egyre pontosabban tudja tartani a hőmérsékletet.

Az előbbi akkor igaz, ha jól értelmezem a PID szabályzásról olvasottakat :-)

Szirty,

egyszerűen az adott eszköz applikációjában nincs benne az a menüpont, ahol tudnám a kapcsolási érzékenységet állítani, holott az ismerősömnek ugyan ez a típus van és Ő tudja.

Zzzoli,

én nem állítottam be felhasználói szinteket, teljesen gyári alapról indult minden.

2021. dec. 27. 06:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Zzzoli,

a kazán egy Westen Star Condens 24 és padlófűtés van róla fűtve és a használati melegvíz.

2021. dec. 27. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!