Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Még a töltő kábelt is ki...

Még a töltő kábelt is ki spóroljak már?

Figyelt kérdés
Legyen szó mobil telefonról, vagy akár az én esetemben Airpodsről. Tegnap (2024.11.13.-án) Vettem 2 db Apple Airpods 4-et. Darabja 84.800 Ft volt a kettő darab Airpods 4-ért fizettem összesen: 169.600 Ft-ot. Korábban is vettem már Airpods 2 -és Airpods 3-at is! Amikben ez idáig legalább a töltő kábel benne volt. De az idei évi (2024) modellben, vagyis az Airpods 4 csomagolásában nem hogy töltő adapeter nincs benne. De már töltő kábel sincs benne. A hozzá való töltő kábel 9990 Ft, a hozzá való töltő adapter az még egyeszer 9990 Ft. Azaz ha tölteni is akarom az Airpods 4-et akkor az Airpods 4 árán kivűl ami ugye 84.800 Ft volt. Ehhez még hozzá jön a töltő adapter, és a töltő kábel. Ami együttesen + 19980 Ft. Hát nem lehúzás amit az Apple csinál? Mert szerintem le húzás. Igaz lehet most mondani, aki az Apple túl árazót termékeit meg bírja vanni. Az ne sajnálja azt a plus töltő kábel és töltő fej árát. Na de akkor is ez szerintem le húzás? Ti szerintetek is direkt ki spóroljak a töltő fejet és most már a töltő kábelt is. Mi jöhet ezután még? Ezután majd már csak az üres Apple dobozt kapjuk meg X összegért? És utána alkatrészenkét vegyük meg külön-külön?

nov. 14. 12:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
#20 Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs, bár nekem sincs, de simán el tudom képzelni, mert vannak, akiknek nem (csak) a basszus számít, hanem pl. a részletezettség, hangszínpad, stb. Nem vagyok szakértő. Mindenesetre ez a hozzáállás egyenlő azzal, hogy minek egy X százezres telefon, amikor egy Y tízezres is pont ugyanazt tudja.
nov. 15. 09:14
 22/28 anonim ***** válasza:
Jó, akkor mondjuk azt, hogy a vájtfülűek vegyenek csak méregdrága fülest. A legtöbb embernek viszont fölösleges.
nov. 15. 09:29
 23/28 anonim ***** válasza:
#22 Ez igaz, csakhogy nem tudjuk, a kérdező mennyire vájt fülű, úgyhogy ezt bízzuk rá. A kérdéshez amúgy ennek semmi köze, a kábelről szólt. Részben jogos amúgy a felvetés, de az is igaz, hogy semmi értelme olyan (viszonylag drága) dolgot a dobozba tenni, ami nagy valószínűséggel majd benne is marad.
nov. 15. 09:46
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem, mintha ez Apple különlegesség volna, a Samsung ugyanezt csinálja...
nov. 16. 22:53
 25/28 anonim ***** válasza:

"Mert szerintem le húzás. Igaz lehet most mondani, aki az Apple túl árazót termékeit meg bírja vanni. Az ne sajnálja azt a plus töltő kábel és töltő fej árát. "

Ha ők sajnálnák, ők írtak volna ide. De te sajnálod.

nov. 17. 07:33
 26/28 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem csak az Apple csinálja ezt, már átveszi egyre több gyártó. Lehúzás az egész, szó sincs környezet tudatosságról. Viszont nekem van sok USB-C kábelem itthon, szóval ez engem annyira nem zavar. Apple dolgoknál halmozódhat a plusz költség, mert eleve minden túl van árazva. Biztosan úgy vannak vele, hogyha veszel egy drága cuccot, akkor a kábel vagy esetleg plusz a töltőfej már ne okozzon gondot. Sony fülhallgató dobozában sincs kábel.
nov. 17. 22:01
 27/28 anonim ***** válasza:
45%
Volt itthon két-három Samsung töltő, de kiderült, hogy nem jó az ÚJ telefonhoz! Sokkal keskenyebb, ezért kénytelen voltam venni egyet, mert a dobozban persze nem volt. A Samsung is követte az Apple példáját! No comment...
nov. 17. 22:50
 28/28 anonim ***** válasza:
#27 Ha a csatlakozó volt a probléma, elég lett volna átalakítót venni, bár ha az új töltő jóval erősebb, jobban jártál.
nov. 18. 06:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!