Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha meghibásodik egy gép, amit...

Ha meghibásodik egy gép, amit alig fél órát használtam hogy kell érvényesíteni a garanciát?

Figyelt kérdés
Úgy értem az üzletbe kell visszavinni, ahol vettem, vagy nekem kell elküldeni szervízbe?
nov. 12. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
3 napon belül vásároltad? Ha igen, akkor meghibásodás esetén cserélni kell az eszközt. Ha már eltelt a vásárlástól számított 3 nap, akkor az attól függ, milyen eszközről van szó. Legegyszerűbb, ha megkérdezed azt a helyet, ahol vetted.
nov. 12. 18:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, 3 napon belül van.
nov. 12. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet ( [link] ) erről így értekezik:

"5. § (1) A fogyasztó a jótállás iránti igényét választása szerint a vállalkozás székhelyén, bármely telephelyén, fióktelepén és a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is bejelentheti."

nov. 12. 18:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs 3 napos szabály az üzletben vásárolt eszközökre. Az üzlet saját döntése az, hogy cseréli vagy javítatja.

Érdeklődj az üzletben, hogy mi a garancia érvényesítésnek a menete.

nov. 12. 18:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Dehogy nincs. A jótállás köteles termékekre:

"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.”

nov. 12. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben átvétel előtt online rendelést adtál le, akkor a legegyszerűbb a 14 napos elállás gyakorlása, vissza kell adni a pénzt.
nov. 12. 18:57
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha 3 napos garanciát akarsz érvényesíteni, cserét vagy pénzvisszatérítést, akkor azt mindig a vásárlás helyén kell érvényesíteni, oda kell vinni, pl. átvevő pont, csomag box, stb. Ha szervízeltetni akarod, és van külön szervízháttér, akkor elviheted te magad is a szervízbe. Ez mind le van írva az ÁSZF-ben.
nov. 12. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!