50 m-es 220V-ról működő LED-füzér használható biztonsággal kültéren is?
1, A 220V-is bemenőt lecserélem rendes kettős szigetelésű kábelre, és a vezérlődobozt beteszem egy szerelődobozba.
2, a szerelődobozból vezetem ki a kimenő 3 szálat, de ez így már biztonságos? 30 Voltot mértem rajta, abból lehet gond, ha esetleg megszakad?
3, én nem látok szakaszolást, de ettől még lehet. abból ami a képen látszik, azaz a 3 kimenő szálból (és mind a 3 végig megy az 50 m-en, de a ledek váltakozva ágaznak le eltérő szálakról) az következik, hogy a 30V végig megy a teljes hosszon vagy X méterenként szakaszolták ezt a füzért?
4, én nem értem, hogyan kötötték, és a 3 szál miért megy végig, de aki ért hozzá, biztos látja, hogy ez vajon soros vagy párhuzamos kötésű? azért kérdem, hogy mennyire érdemes fixen fára tenni stb, vagy esetleg ha 1 db led elszáll, akkor az egész 50m-nek vége?
Ez azért is érdekelne nagyon, mert egy ugyan ilyen felépítésű 100m-es is van.
köszönöm a segítséget
Felejtsd már el végre ezt a vackot.
Nem arra való.
Kirakhatod, ha nem éri víz akkor nem lesz baja az eresz alatt és nem éri el senki, de ez benti használatra való.
Talán még mindig nem érted. Ez soha nem fog 12 vagy 24 voltról működni.
Azért szép próbálkozás.
De még holnap megkérdezheted párszor. Hátha.
"le is teszteltem 12 V-tal a kimenő 3 szálat minden verzióban, de nem akar így világítani."
Elég egyértelmű hogy egy kb 115V félhullámra méretezett LED sor nem fog 12V-al semmit csinálni.
De a szakaszokat nem úgy kell értelmezni. 12 V-os LED-szalag például 3 darabonként szakaszolható / vágható, ahogy szimpatikusabb.
Mindegyik 3 LED-es darab 12 V-os egységet képez, plusz egy előtét-ellenállás általában.
Ezek a soros egységek párhuzamosan kapcsolódnak olyan módon, hogy a 12 V a szalag két szélén fut végig, ahonnan mindegyik tápot kap.
Ezt nem fogod tudni mondjuk 5 V-ról hajtani, ha egyszer nem alkalmas rá, egyetlen szakasza sem.
Ugyanez érvényes a hálózati megoldásokra is. Ha csak 14S (+ ellenállások) konstrukció, akkor is kevés a nyitófeszültség 24 V-ra, még piros LED-ekkel is. De azt sem tudni pontosan, nálad hány darabbal oldották meg, lehet több is egy szakasz, ennyi feszültségbe belefér.
---------------------------
Itt jegyezném meg (mivel a kérdés megmarad és még évek múlva is beleköthet valaki), hogy a tiéden diódahíd is szerepel, ezeknél a tirisztor mindkét félhullámot (félperiódust) rákapcsolja, de ez nem mond ellent a másik beírásomnak, mert Graetz-híd nélküli panel is van forgalomban, ahol csak egy dióda van, ami az IC táplálását szolgálja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!