Ez megfelelne a VEVOR elektromos autóemelő készletet működtetéséhez? 220V - 12V szivargyújtó átalakító, otthoni használatra aminek a kimeneti teljesítménye 12 V, 10 A, 120 W.
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem egy elektronikában jártas szakértőtől.
Ajándékba kaptam egy VEVOR elektromos autóemelő készletet és
mivel autóm egy 18 éves Volkswagen amiben az akku nem új és a
szivargyújtó aljzat sem olyan minta a mai új autókba, hogy 150W tartós teljesítmény le tudjon adni ezért úgy gondoltam,
hogy veszek egy 220V - 12V szivargyújtó átalakító, otthoni használatra amin tudom használni a VEVOR elektromos autóemelő készlete.
Rendeltem is egyet de utólag kiderült, hogy nem elég 12V - 5A , 60w kevés VEVOR elektromos autóemelőnek.
Találtam egy komolyabb 220V - 12V szivargyújtó átalakító, otthoni használatra aminek a kimeneti teljesítménye 12 V, 10 A, 120 W.
Ez megfelelne a VEVOR elektromos autóemelő készletet működtetéséhez?
Előre is köszönöm a válaszát.
Az autóemelő ("jack") leírásában ez szerepel:
"Rated Power: 150W
Operation Voltage: DC 12V
Max.current: 13A"
tehát ha te 230 V-os hálózati feszültségről akarod hajtani ezt a berendezést (nem a 18 éves Volkswagenről), akkor olyan tápegység kell, ami tartósan le tud adni 12 V-on 13 A áramot, 150 W teljesítményt (de inkább többet) - például: [link]
A másik probléma, hogy olyan tápegység kell, ami szivargyújtó aljzattal rendelkezik, vagy rá kell tudnod applikálni (ami nem annyira bonyolult: levágod az eredeti egyenfeszültségű csatlakozót, a két pólust biztosító kábelt elválasztod, megblankolod őket és ráforrasztod a szivargyújtó aljzat csatlakozóira) egy alsó hangon 13 A (de inkább több) áramfelvételt elviselni képes szivargyújtó aljzatot (például ilyesmit: [link] ).
Ott van a leírásban hogy max 13 amperes, azaz van amikor eléri a 13 ampert az áramfelvétele, és kell neki a működéséhez. Tehát olyan táp kell, ami ez tudja.
Én 20A-nál nem adnám alább.
De nem értem hogy miért vacakolsz ezzel, ha az autódban fel van kapcsolva a reflektor, az szintén kb. ennyit fogyaszt, el kell bírja az akku. És van a szettben akku csipesz csatlakozás is hozzá.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Beruházok egy akkuba és remélem megoldódik.
Ez jó lenne, elbírná?
SCT 104500 akkumulátor, 12V 45Ah 360A 16.990 Ft
Szerintem feleslegesen bonyolítod. Az autó akkujára rácsattintod a két csipeszt és ennyi. Semmi más nem kell.
A kocsiban cseréld ki az akkut, de azt is azért hogy ne novemberben az első hideg reggelen kelljen pingvinezned.
Bármelyik autósboltban megmondják milyen akku kell a kocsidba. A forgalmi engedélyen ott az alvázszám.
"Ez jó lenne, elbírná?"
Annak ellenére, hogy 18 éves Volkswagen-ed van, nem tudjuk milyen autód van, és milyen akku kell bele.
Elektronikában jártas szakértőtől. Ez megfelelhet?
Hálózati adapter szivargyújtó aljzattal, 230/12V 15 Amper M7302
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!