Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mitől lesz egy lámpa rövidzárl...

Mitől lesz egy lámpa rövidzárlatos )Miskolctapolca)?

Figyelt kérdés
szept. 8. 06:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Pl. megsérült a vezeték szigetelése.
szept. 8. 07:27
 2/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
34%
Próbáld jobban részletezni, hogy milyen lámpa, mit csinált, de nem kell utca, házszám, mellékhelyiség sem fontos.
szept. 8. 07:46
 3/13 Szirty ***** válasza:
55%

"Mitől lesz egy lámpa rövidzárlatos"

Meghibásodástól. Ez lehet spontán vagy külső behatás eredménye is (beázás, túlfeszültség, túlmelegedés, stb).

"Miskolctapolca"

Kiskunfélegyházán sincs ez másképp...

szept. 8. 08:20
 4/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%
Tönkremegy a működtető eszköz. Az biztos, hogy nem 100-as izzó volt benne. Hogy LED-es volt-e vagy más technológia, az mindegy is, valamilyen elektronika szükséges a működtetéséhez. Az pedig tönkre tud menni. Főleg ha China Export termék. Se túlfeszültség, se beázás nem is kell neki. Azok persze gyorsítják a folyamatot :)
szept. 8. 08:28
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
A hármas nem érti, hogy ez egy utalás a miskolctapolcai tűzre. Nem kell mindent szájbarágósan kiírni. Ha nem érted, olvass utána, ne okoskodj. Ide most sehogy nem passzol Kiskunfélegyháza.
szept. 8. 08:36
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Emiatt írta a kérdező, hogy Miskolctapolca, csak nem részletezte.

szept. 8. 08:38
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Én mondjuk azt nem értem, hogy egy zárlatos lámpa hogy okozhat tüzet? Nincs előtte egy nyamvadt kismegszakító?

Az is furcsa, hogy a szezon végét még pont megvárta a zárlatos lámpa, de nem akarok konteózni.

szept. 8. 08:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Az is furcsa, hogy a szezon végét még pont megvárta a zárlatos lámpa"

Még a zárórát is megvárta, hogy mindenki hazamenjen.

szept. 8. 09:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Barlangfürdő. Folyamatos, párás környezet. Fokozottan korrozív. Elég, ha a villanyszerelő nem ken be szilikonzsírral egy tömítést és máris néhány évben mérhető az élettartama. A tömítés megreped, bejut a pára, dolgozni kezd, megeszi a vezetéket. Ennyi volt az élet. Ha valaki éppen ott lett volna a tűzben és nem tudják kimenteni...
szept. 8. 09:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy elég, ha a fényre mennek a rovarok, és belemászik valami. Szintén Tapolcán, ugyancsak kültéri lámpatesteket javítottam, mert leverte az áramvédőt. És pókok voltak beleköltözve, jó sok hálóval. És az egyiknél bizony már szintén voltak égések, ami nem a szerelési anyagok, nem a telepítés minősége miatt keletkeztek, hanem az égett rovarmaradványok elszenesedve jó vezetővé váltak, aminak hatására sérült a kábelszigetelés is.

De szintén pont tegnap esti eset, és szintén Tapolca, a fürdővel szemközti utcából hívtak este többen, hogy a lakások egy részében nincs áram. Megkértem, akinek 3 fázisú mérője van, nézze meg, hogy világít-e rajta piros led. Világított. Mondom semmi pánik, egy fázis a hözcélú hálózatról kiesett, szolgáltatónak kell bejelenteni. Bejelentették. De mivel elég sok idő telt el, volt aki megkért, hogy menjek ki, és ellenőrizzem, mert nyugtalanok voltak pont a fürdő előző esti tüze miatt, amire abból az utcából kb. rá is lehetett látni végig.

Kimentem. Már akkor 2 MVM-es kocsi volt kint és keresték mi lehet a baj, a környékbeli lakók pedig páran az utcán. Akik engem hívtak, azok is. És egyszercsak azt hallom, az egyik szerelő kiabál a másiknak hogy kapcsolhatod.

Abban a pillanatban az utca másik végén az egyik oszlop tetejéről csattanás, villanás és szikraeső, amitől egy pillanat alatt begyúlt az oszlop köröli aljnövényzet. Szaladtunk oltani. Mire odaértünk, elég szépen égett, de szerencsére az egyi MVM-es kocsi is odaért, észrevették a tüzet ők is. Volt benne lapát, illetve az mellette épülő ház előtt egy nagy homokkupac, így a nagyja le lett verve lapáttal, a maradék be lett szórva homokkal, elmúlt a baj. Csak ha ez szemtanúk nélkül történik szépen csendben, lehetett volna ebből is egy szép nagy tűz ebben a nagy szárazságban.

A fürdőben nem tudom a helyzetet mi lehetett pontosan, de a környéken sokszor megfordulok, és mivel elég gazdag környék, meg tudják fizetni a szakembereket, akik jellemzően a pénzükért nem égetik magukat hogy sz@r munkát csináljanak, és mégis történnek nem várt dolgok.

Ám az építőiparban az alvállalkozói rendszer miatt a sor végére gyakran nem jut pénz, és ennek sokszor a minőség látja kárát. Főleg ha közpénzről van szó, ott még a politikai elit is tartja a markát, nem úgy mint egy magán beruházásnál.

szept. 8. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!