Egy olcsóbb analóg keverő ki tud váltani egy usb-s
fantom tápos interfészt?
Mire szeretnéd használni?
Mert a két eszköznek más és más a felhasználási célja - az analóg keverőnek több analóg forrás egyesítése (miközben analóg módon befolyásolod az adott csatorna bizonyos paramétereit), az USB-s fantom tápos interfésznek egy nagy membrános kondenzátormikrofonnak a számítógéphez való csatlakoztatása.
aug. 31. 15:57
2/34 A kérdező kommentje:
A hangom könnyebb eq-zásához hogy ne kelljen szoftveresen eq-zni szóval nekem mindenképp keverő kell mert azzal jobban tudom befolyásolni a hangomat.
#2: Oké, de milyen felhasználásra?
Zenei felvételt csinálsz (énekhang+hangszer), podcasthez (rögzített adás), gaming/streaming (élő adás),...?
aug. 31. 16:53
Igazából rosszabb. Eddig parametrikus ekvalizerrel, vagy akár késleltetés-optimalizált min phase eq-val tudtad belőni magad, ezután meg ott a mély-közép-magas, olcsóbbakon pont fix frekvenciásak, sokszor nem jó helyen, meg sokszor közép sincs (bár ez lehet előny inkább). Ha a késleltetés a baj, mesélj, mi a motyó, gyári driveren van-e, mekkora pufferrel kezd cicegni, megoldjuk. Torrent klienst meg a nyolc biztonsági kamerád streamjét azért lehet nem árt bezárni előtte, meg a böngésző is csapja elég rendesen általában (máskor meg nem, de ugye nem kell munkához, ne menjen)
aug. 31. 16:59
5/34 A kérdező kommentje:
Videó felvételhez, mondhatni gamingre de nem vagyok gamer.
6/34 A kérdező kommentje:
Maono AU-PM320S és Alto Professional TRUEMIX 500 de ez még nem fix mert egyiket se vettem még meg de ha valaki tud jobbat akkor azt írja le.
Egy kisebb UAD bármikor kenterbe veri, aztán ha akarsz, benevezel valami neked tetsző mix kontrollerre, ami működik a szoftverrel, amit használsz. Így még motoros fader is elő tud fordulni a házban valami nem agyveregető árfekvésben.
aug. 31. 18:09
Ahelyet a maonó helyett vedd inkább a Marantz legkisebb mikrofonját, aztán majd megjön a fancy asztalilámpa-szabású úgynevezett állvány (amin neked kell beállítgatni a csavarfeszességeket, hogy használni is tudd, a legvége meg jobb, ha csak lefelé áll). Esetleg Muziker ittottamott, ahol találsz Marantzot, tud kevesebbért is sokkal strapabíróbb állványt adni, általában ott lesznek a dícsérgetések a tényleg jóknál, amiket árukeresőn vagy amazonon ellenőrizhetsz ill. árnyalhatsz.
aug. 31. 18:12
#5/#6: A kinézett keverő egy mini zenekari keverő, arra való leginkább, hogy egy 3 fős kis zenekar - egy énekes, két zenész - keverhesse az élő felvételét és egyben rögzíthesse azt.
Esetedben mivel egyedül vagy, nem kell analóg forrásokat keverni, csak a mikrofonról jövő forrást akarod egy kicsit effektezni - azt ki lehet vitelezni például az OBS Studioban is valamilyen ingyenes VST hangszínszabályzó (aminél állítható az is, hogy milyen frekvenciát akarsz kiemelni/elnyomni) plugin segítségével.
aug. 31. 19:20
10/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat átgondolom az uad-ot is meg a marantzot is mert először a marantzot akartam csak azt szoftveresen lehetne eq-zni.
Kapcsolódó kérdések: