Mennyi ideig mehet a klíma egy huzamban?
Nem tudom van-e erre bármiféle korlátozás, csak felmerült a kérdés, mert napok óta szinte kikapcsolva sincs, a 24 órából kb. 20-at megy. Nem lesz ettől baja?
2 éves Midea split klíma, ha ez számít.
9-es azért, mert szigetelés nélküli kadarkockaban élek és így is elég ha napi 4-6 órát megy.
Tán nem követtem el ezzel akkora bűnt.
#11:
Egyrészt lehet te magasabb hőfokban is jól érzed magadat, akkor nyilván nem kell annyira hűteni. Másrészt ha rettenetesen szar a ház szigetelése, akkor estére ha lehül az idő kicsit, akkor a ház is gyorsabban le tud hűlni.
Esetleg nem utálod a szúnyogokat és kinyitod az ablakot éjszakára, stb. Ezer okot lehet írni, hogy neked miért elég a 4-6 óra.
Mellesleg tiszta hülyeség ki-be kapcsolgatni. Beállítod a megfelelő hőfokot, akkor annál nem fog jobban hűteni, csak a venti fog menni, hogy megforgassa a levegőt a szobában. Ergó ha neked ki kell kapcsolni, hogy ne menjen, akkor nyilvánvalóan vagy túlhűtesz, vagy a beállított hőfokhoz képest túlmelegszik a ház ami téged nem zavar vagy kompromisszumot kötsz a fogyasztás miatt.
Nem lesz semmi baja, persze a kopó alkatrészek gyorsabban kopnak.
Maga a kültéri egység, ha úgy nézzük erősen hasonló egy hűtőszekrényhez, és ugyebár az is megy 24/7.
A beltéri egységben pedig csak egy ventilátor van, ami bejuttatja a kültéri egységben visszahült hűtőközeg levegőjét.
Tudom kicsit hülye megfogalmazás, de így a laikusoknak is világos remélem.
"kadarkockaban élek és így is elég ha napi 4-6 órát megy."
Én is. És szigetelt az épület.
3 db klíma van a lakásban. Mind a három bekapcsolva hónapok óta. Levéve a legkisebb teljesítményre, és csöndben teszi a dolgát. Ha nincs rá szükség, akkor leáll. Tehát lehet hogy ezek sem mennek összesen csak pár órát.
Most megnéztem, a 3-ból éppen egy aktív csak, a többi áll, pedig kint veszett nagy hőség van.
Kb. 5 éve lett a korábbi egy mellé még kettő meszerelve, mert a komfortérzetet zavarta amikor csak egy volt. Nem volt egyenletes hőmérséklet a lakásban, és alacsony fokozatra kapcsolva nem bírta tartani a célértéket. Így 3 gép tökéletesen és észrevétlenül dolgozik.
Mértem, van amikor a 3 megy egyszerre, de annyira keveset fogyaszt, hogy összesen nincs néha 500-600 W körül. És van amikor leáll mind, akkor kb. 15-20W amit a vezérlések fogyasztanak összesen.
A mi házunk is Kádár kocka mintára épült még 69-ben, de olyan, mintha két szintes lenne, de az "alsó szint" csak garázs, illetve ott van a kazán, meg némi tároló.
Az elmúlt években a nagyobb dolgokat már felújítottuk, van szigetelésünk, új nyílászárók, idén új tetőnk is lett. De teljesen körbe vagyunk napozva, és felmelegszünk. Az ilyen napokon tényleg sokat megy. Tavaly közel sem ennyit üzemelt, de a villanyszámlán eddig nem látszott meg, hogy újabb elektromos kütyü működik a házban. Jövőre mi is tervezünk még egyet beszereltetni a hálóba, mert nálunk csak a konyha-nappali részben van, így most kikényszerültünk a kanapéra aludni. A háló észak-keleti fekvésű, mégis tegnap este 10-kor 27.5 fok volt bent, nem bírnék abban aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!