16A elbir egy 2100w szolariumot? A régi aluminium vezeték van még, klima siman megy vele.
Tök béna vagyok az áramhoz, kérlek segitsetek!
Elvileg ha gubanc van, abban a szazadmasodpercben leveri a biztositekot vagy mit mondtak.
A hálózati feszültség 230 Volt. Ezt megszorzod annyival, amekkora a biztosítékod, jelen esetben 16 Amper. 230 V * 16 A= 3680 W = 3,68 kW. Ez általános iskola 7. osztályos fizika. Volt*Amper=Watt.
Névleg ennyi bír a biztosíték. Ebbe beleszámít minden, ami azon a körön van. Az aluvezeték, főleg ha öreg, vagy elvékonyodott a kanyarokban (mert megtörték, mikor vezetékeztek), ha rossz valahol a csatlakozás, akkor lehet, hogy ennyitől már túlmelegedne. Viszont a 2 kW-ot bírnia kéne.
Amúgy a klíma, bár 2,5 kW, meg 3,5 kW szokott ráírva lenni az nem ennyi áramot vesz fel, mert ez a kW a hűtőteljesítményt jelenti, nem pedig az áramfelvételt. Az áramfelvétele inkább 1 kW körül van, amikor csúcson megy .
Ennél lényegesen több a sütő, a kenyérpirító, a hősugárzó (úgy általában minden, ami hőt állít elő), de a klímánál még a porszívó is több szokott lenni.
Köszi a valaszokat. Bekapcsoltam 12 percre, ment simán.
Hűtőn kívül más nem ment vele egyidőben.
Kicsit parázok az áramos dolgoktól...
Szárító - mosógépre is szoktam figyelni, hogy egyszerre ne menjen.
Megegyszer köszi ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!