Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Zenehallgatás! iOS-en hogy...

Zenehallgatás! iOS-en hogy oldható meg a legjobban a "feladat"?

Figyelt kérdés
Előre bocsátom, hogy 52 éves, a technológiára nyitott gondolkodású, de mégis egy majdnem boomer csóka vagyok. Windows alapon, lapotopon vagy asztali gépen a youtube-on szörfölgetek és keresek nekem tetsző zenéket. Ha találok ilyet, akkor van rengeteg konvertáló és letöltő ingyenes oldal, ahol MP3 fálj formájában a youtube linket megadva le tudom szedegetni a zenéket. Nekem megfelel az MP3. Otthon nincs is gond, a gép egy erősítőre kapcsolva, hangfalakon élvezhetően lejátssza. A telefonom egy iPhone 14 alap, amiben a 128 Gb elegendő, hogy tudnék zenéket tárolni azért, hogy az autómban, bluetotth-on lejátsszam. Amire a megoldást keresem és bízom bennetek, fiatal srácok, hogy a zene a telefon memóriájába kerüljön, valamint a teló ezeket játssza le hasonló jelleggel, mint mondjuk a VLC Player az asztali gépen. Hogy kijelölök számokat vagy egy könyvtárat és folyamatában lejátssza a zenét. Ha komplexitásában megírja valaki hogy hogy tudom megoldani ezt, lehetőleg ingyen, nagyon megköszönöm és minden ötletet szívesen veszek.

aug. 9. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

44 évesen nemtom mennyire vagyok fiatal, de én a VLC ajánlom iPhonera is.

[link]

A legjobb benne az hogy van wifi szinkron. Vagyis az iPhoneonon a VLC appban kapsz egy linket azt a számítógépen a böngészőbe beütöd és így közvetlenül a VLC appba tudod átküldeni a zenéket, filmeket. Ennél egyszerűbb nem nagyon van.

aug. 9. 19:18
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Amúgy a kor mindegy, ha egy 80 éves tudja a megoldást, akkor is örülök. :D

Amúgy bevált. Köszi.

aug. 9. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Villamosmérnökként sosem értettem, miért akar valaki ios-es szemetet.

Szerintem te sem érted.

De szenvedj vele tovább.

aug. 9. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló jól mondja. IPhone-on szerintem is ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a VLC-be vigyél át médiatartalmakat (zenéket, videókat). Egy időben nekem is ez volt a legegyszerűbb módja ennek a műveletnek a végrehajtására.

Ha viszont hajlandó vagy havi Kb. 2000 Forintot rászánni a dologra, akkor két szolgáltatást szeretnék a figyelmedbe ajánlani. Vagy is hármat, csak sajnos a harmadik árával nem vagyok tisztában, mivel nincs almás eszközöm.

- Az egyik, amire szeretném a figyelmed felhívni, az a YouTube prémium. Ennek segítségével kiírthatod a YouTube videókból a reklámokat, és reklám nélkül élvezheted a YouTube-ot minden eszközödön (számítógép, telefon, tv, táblagép, szóval bármin amid van, és be vagy lépve a google fiókoddal). Az előfizetés részeként a YouTube Musicot is megkapod, ami lehetőséget ad offline lejátszásra is, így akkor is hallgathatod a letöltött dalokat, amikor nincs neted. Ez a mulatság Magyarországon 1790 forintba kerül havi szinten.

- A másik szolgáltatás, amit bátran tudok ajánlani, az a Spotify. Ez is hasonló áron mozog, óriási zenei könyvtárral rendelkezik. Ott is le tudod tölteni a dalokat offline hallgatásra, és képes arra, hogy a korábban hallgatott dalok alapján összeállítson neked olyan listákat, amelyeken olyan zenék szerepelnek, amiket szerinte kedvelni fogsz. Azt szeretném megjegyezni, hogy a Spotify ezen része elég jól dolgozik, legalább is az én esetemben. Sokszor ajánl olyan zenéket, amiket ismertem már korábbról, de volt már nem egyszer, hogy teljesen új előadókat, és új zenéket ismerhettem meg neki köszönhetően. Olyanokat is, akiknek pár követőjük volt csak.

- A harmadik, amiről semmit nem tudok sajnos, az az Apple music. Csak annyit tudok mondani róla, hogy neki is elég jó könyvtára van, és hogy ott is lehet offline hallgatásra letölteni, és hogy az Apple music értelemszerűen az Apple készülékeken működik a leggördülékenyebben. Ennek az áráról gőzöm sincs, és a próbaidőszakról sem tudok semmit. A Spotify, és a YouTube-ról azt kell még tudnod, hogy egy hónapig teljesen ingyen kipróbálhatod, és majd el tudod dönteni, hogy szeretnél-e fizetni érte.

Vannak még más zenehallgatós alkalmazások is, mint mondjuk a Deezer, vagy a Tidal, amik szintén remek szolgáltatások.

Óriási előnyük ezeknek az alkalmazásoknak (YouTube, Spotify, Deezer, Apple music, Tidal), hogy nem kell vacakolni mp3 fájlokkal. Ha sokat hallgatsz zenét, akkor megér egy ilyen előfizetés havi szinten egy doboz cigi árát.

aug. 9. 20:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát szép öcsém, azt elhiszem, hogy a villamosmérnöki képzést kiseggelted, de jómodorra és nem tiszteletlen stílusra már nem futotta.
 6/9 A kérdező kommentje:
5-ös kommentem a 3-masra vonatkozott
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#3:

Én android-felhasználóként nem érzem azt, hogy az IOS olyan rossz lenne. Kicsit más, mint az android, de azt, hogy "szemét", csak mert nem lehet rá lopott appokat telepíteni, nem mondanám. 2024-ben már bőven eljutott az IOS oda, hogy minden olyan műveletet végrehajthatsz rajta, mint androidon.

A Play áruházban is minden olyan alkalmazást megvásárolok, amikre szükségem van, és nincs ingyenes alternatíva, ami ne lenne teleszemetelve hirdetésekkel. Attól, hogy elvileg villamosmérnök vagy, még nem jogosít fel semmi arra, hogy ilyeneket írj az interneten.

aug. 9. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
aug. 9. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#3-as, a "villamosmérnök" gondolom a munkája során is hasonlóan konstruktív lehet.

🤦‍♂️

aug. 9. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!