Klímát lehet hosszabbítóba dugni?
Figyelt kérdés
Nemrég lett beszerelve egy fisher klíma. Viszont hosszabbítóval szoktam használni. De most olvastam, hogy nem szabad azt használni. Miért nem lehet? 3680W a maximuma a hosszabbítónak. Általában alacsony fokozaton használom a klímát, és max 20percig használom alvás előtt.2024. jún. 11. 01:25
11/13 Szirty válasza:
"...a szabvány azt írja elő hogy a maximális terhelést egy oráig kell csak elviselnie."
Az általános specifikációkban nem láttam olyat ahol a terhelőáramhoz időkorlátot is megadtak volna.
Olyan általánosan elterjedt szabály nem ismert amelyik szerint időkorlát feltüntetése nélküli esetben a megadott terhelés 1 óra időtartamra lenne értendő.
12/13 anonim válasza:
"Van emelyiken meg is van adva 10A tartos terhelés, csúcs terhelés 16A. Ezek pedig a tesztkörülmények közt igazak, mint ahogy írtad is."
10A az 2300W. Egy normális inverteres klíma meg csúcsra járatva felvesz 1500-1800W-ot (6-7A), tehát közelében sincs a túlterhelésnek.
13/13 anonim válasza:
Egy 3,5kw hőteljesítményű klíma még 6-7A-t se vesz fel, max 3-5-öt. Amikor felpörgeti a kompresszor hajtását, akkor pár pillanatig lehet 10+ amper
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!