70-es években Magyarországon milyen nyugati technikai eszközöket lehetett vásárolni?
Tudom hogy voltak tiltólistásak de engem olyan érdekelne hogy ami szabadon lehetett venni és magyar kereskedelemben is elérhető volt, pl. Casio kvarcórák, számológépek , karórák, magnó, walkman stb.
Vagy mechanikus automata órák mint Seiko stb.
Esetleg emlékeztek milyen árban voltak?
80-as években születtem.
Tesla szalagos magnónk volt.
Videoton meg orion hangfalak.
90-es évek elején a helyi “műszaki” boltban elérhető lett Akai és ITT Nokia videomagnó, semmi más. Lehetett választani. Egy ismerősünk tehetősebb volt, szeretett volna egy videokamerát venni, emlékszem ki mentünk Bécsbe és ott vett egy Panasonic kamerát. Nem véletlen. Pár évvel később szintén külföldről behozott discman-t hallgattam erősítőre kötve kölcsönkapott CD lemezzel. Ha Hifi cuccokat nézzük először inkább a Japán márkàk voltak elterjedtek, Technics, Panasonic, Sony, Pioneer. Nyugati nagyobb márkákról nem hallottam, mint pl NAD, Mission, Arcam, CA, Focal, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!