Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség a kW és a kVA...

Mi a különbség a kW és a kVA között?

Figyelt kérdés
kW

2024. márc. 3. 04:52
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
Ne velem vitatkozz, hanem Dr. Retter Gyulával és Somogyiné Dr. Molnár Judittal. Ők „talán” jobban értenek hozzá, mint itt bárki.
2024. márc. 5. 20:07
 32/59 Szirty ***** válasza:

"Ne velem vitatkozz"

Vitatkoztam?

2024. márc. 5. 20:16
 33/59 anonim ***** válasza:
Nem vitatkoztál, rendben van.
2024. márc. 5. 20:20
 34/59 Szirty ***** válasza:

Engem csak szórakoztatott a kijelentésekben keveredő ok és okozat ellentmondása.

Erre te idejöttél bakancsban hogy alám rúgj!

Köszönöm! :)

2024. márc. 5. 20:23
 35/59 anonim ***** válasza:

Szirty!

Jól van már, akkor elnézést kérek tőled.

2024. márc. 5. 20:27
 36/59 anonim ***** válasza:
2024. márc. 8. 23:29
 37/59 anonim ***** válasza:
36-os által linkelt ábra mutatja, hogy a sörös hasonlat nem igazán jó, mert a látszólagos teljesítményt nem a hatásos és meddő teljesítmény algebrai összege, hanem ezek vektoriális összege adja.
2024. márc. 8. 23:44
 38/59 anonim ***** válasza:
Szerintem aki kicsit is ért a villamossághoz, az vektorokban gondolkodik.
2024. márc. 9. 07:23
 39/59 Szirty ***** válasza:
48%

Szerintem egy pár szavas kérdésre ami alapvető dolgot feszeget, első körben nem feltétlenül kell tűpontos, vektorokkal és bonyolult összefüggéseket teli magyarázat.

Elég a sörös hasonlat. Ha a kérdezőben felébred a kíváncsiság, lehet tovább menni ezen a vonalon. Ha meg nem ébred fel, akkor kevesebb a fölösleges önfényezés és a válaszba fektetett energia.

2024. márc. 9. 09:25
 40/59 anonim ***** válasza:
24%

Szóval, aki tudja, az önfényez?

Ezt nyilván csak olyan írja, aki nem érti, miért van ez a vektorosdi. Ami egyébként nem lényeg, az egy számítási segédeszköz, a lényeg az, hogy a levezetéskor egy négyzetes összefüggés jön ki. Ha már a gimis első osztályban a derékszögű háromszögnél nem adjuk össze az oldalakat egyszerűen, 15 évesen, akkor a wattost meg a meddőt sem kell egyszerű összeadással szemléltetni a 4 évvel érettebb egyetemistáknak, még ha a közgázra járnak is.

2024. márc. 9. 09:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!