Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség a kW és a kVA...

Mi a különbség a kW és a kVA között?

Figyelt kérdés
kW

márc. 3. 04:52
1 2 3 4 5 6
 11/59 Szervizmérnök úr ***** válasza:
33%

Megjelent a szokásos értetlen kötekedő. Nevetséges vagy már, neked ez túl bonyolult.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

márc. 3. 14:49
 12/59 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy az vagy, nem tudtam. Bocs!
márc. 3. 14:53
 13/59 Szirty ***** válasza:
Úgy látom minden a legnagyobb rendben :)
márc. 3. 15:20
 14/59 anonim ***** válasza:
0%

"Mérnök úr, súlyosan kevered a fogalmakat. Nem a meddő teljesítményről van szó!"

Aki súlyosan keveri, az pont te vagy. Pont a meddőről van szó a látszólagosnál. És pont a "hálózati meg mindenféle egyéb veszteség" az is hatásos teljesítmény, hogy felvilágosítsalak. :D És pont ezért fos a sörös szemléltetés, mert a meddő és a hatásos nem egymás tetején van, nem lehet ezeket összeadni csak úgy. A másik meg, hogy a meddőre szükség van.

márc. 3. 21:27
 15/59 anonim ***** válasza:

Egyenáram esetén:

P=U·I=[V]·[A]=[VA], ezt nevezték el W-nak. Egyenáramnál a VA és a W ugyanazt jelenti.

A kW és kVA megkülönböztetésének váltakozóáram esetén van értelme:

Látszólagos teljesítmény: S=U·I [kVA], ezt itt nem nevezheted kW-nak.

Hatásos teljesítmény: P=U·I·cosφ [kW], ezt pedig itt nem nevezheted kVA-nek

Meddő teljesítmény: Q=U·I·sinφ [kVAr]

Látszólagos teljesítmény P-ből és Q-ból: S=√(P²+Q²)

A teljesítménytényező az áramkör hatásos és reaktív összetevőitől függ.

márc. 3. 23:36
 16/59 anonim ***** válasza:

11: mint korábban említettem, paranoiás vagy.Mintha csak egyetlen ember szólhatna neked vissza.

A szokásos értelen kötekedö én vagyok, akit zaklattál privátban is. Én szakmailag sosem kötöttem bele a mondanivalódba, csak az ezós trollkodásodba.

Hogy korrekt legyek, itt neked kell igazat adnom és hidd el, nekem nem magas nekem sem a komplex teljesítmény, sem a kompenzáció.

10-nek valszeg igen.

márc. 4. 09:23
 17/59 Szervizmérnök úr ***** válasza:
14%

16. Félrebeszélsz, nem csak te vagy itt a szokásos kötekedő, de neki is olyan problémái vannak szerintem, mint neked.

És ne hazudozz, mert nem zaklattalak, hiszen te kötöttél belém, csak én már nem akartam a témát terhelni / terelni ezért inkább privátban reagáltam a kötekedésedre.

Ennek másik oka, hogy ilyenek miatt végül engem (is) törölhetnek.

Tehát elég ebből, szálljatok le rólam!

Rendesen válaszoltam egy kérdésre, ti kötöttetek belém, de hülyeségeket magyaráztok, ez nem normális.

márc. 4. 10:13
 18/59 Szirty ***** válasza:

"A másik meg, hogy a meddőre szükség van."

Főleg azoknak van rá nagy szüksége akik fizetnek érte... :)

márc. 4. 16:42
 19/59 anonim ***** válasza:
Jelentgetünk mérkökúr? Semmi sértöt nem írtam. Ilyen alapon jelentendö a "hazudozol" és a "félrebeszélsz" vádaskodásod is, aminek az égvilágon semmi köze a témához.
márc. 5. 10:14
 20/59 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Senki nem foglalkozik veletek, akadj már le rólam normális?

Belém köt a 10., igyekszem röviden lerázni, 12-re már nem is reagálok, ráhagyom.

Kisvártatva megjelenik a 16., aki azt képzeli, körülötte forog minden, tök feleslegesen kiprovokálja tőlem a 17. válaszom.

Utána volt itt valami, az sem volt korrekt, de már inkább arra sem szólok semmit, úgyis felesleges.

Most látom, hogy eltörlődött, bizonyára nem ok nélkül.

Erre nem bírja ki, megint kezdi valamelyik (19).

Fogjátok már fel, hogy ilyen téma nem erre való!

Normális emberek tudást és tapasztalatokat osztanak meg hobbiból.

Néha látok olyan butaságot, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Volt itt olyan, akire 10 évvel ezelőtt rászóltam, azóta is nyalogatja a sebeit és lépten-nyomon belém köt, leminősít.

Bosszúból, mert valamikor rápirítottam.

Valakik szerint ez normális?

Elég legyen ebből!

márc. 5. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!