Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olajsutoben szabad vizet...

Olajsutoben szabad vizet forralni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 1. 16:58
 1/6 47. ***** válasza:
89%
Semmilyen törvény, vagy vallás nem tiltja.
2023. dec. 1. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Az erdekel,hogy veszelyes e,vagy tonkre teheti esetleg.
2023. dec. 1. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ha rendszeresen erre használod, akkor lerakódik benne a vízkő. A rendes vízforraló erre tervezve van, hogy bírja, nem tudom a fritőz mit szól hozzá. Másrészt figyelned kell, mert nem fog magától lekapcsolni, ha lobogva forr a víz, kifuthat és az elektronikába juthat.

Más probléma így hirtelen nem jut eszembe.

2023. dec. 1. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Technikailag igen, ha nincs más, teljesen megfelel a célra.

A szigetelések kialakítása viszont olajra van méretezve. Az olaj nem vezeti az áramot, a víz ezzel szemben igen. Szóval emiatt körültekintőbben kell használni.

De én is főztem már tésztát benne, teflonos az edénye, nem tapad le benne.

Arra kell figyelni még, hogy az olajsütők hőmérséklet beállítása általában felmegy 190 fokig. Olyan kell, ami 100 fok alatt is szabályozható.

2023. dec. 1. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
Szabad.
2023. dec. 1. 18:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak olaj ne maradjon benne semennyi, mert fröcsögni fog!

És állítsd be 100 fokra ha lehet, mert ha fent hagyod 200 fok felett, akkor ha el fogja forralni és kilocsolja. Szóval csak óvatosan!

2023. dec. 1. 18:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!