Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A lent belinkelt töltésszabály...

A lent belinkelt töltésszabályozót használom. Beállítottam, hogy 80ah-s az akksim, mást nagyon nem is lehetett/kellett. Ma ránéztem délután fél 5 előtt, a napelem már akkor egy órája nem kapott napfényt az erdő ölelése miatt. Lehetséges a túltöltés?

Figyelt kérdés

A pv ledje egyre gyorsabban villogott, ami a leírás szerint pv túlfeszültség. A kijelző a napelemre a fenti időpontban 13,6V-ot mutatott. Ahogy esteledett, a betöltés és a zöld led villogása is abbamaradt. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert erre nem találok sem leírást, sem beállítási lehetöséget.

[link]

tegnap 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen - gyártójú, típusú - és mennyi napelem?

Milyen - feszültségű, kapacitású, technológiájú - és mennyi akkumulátor?

Ha több van bármelyikből is, hogyan vannak kötve?

tegnap 18:15
 2/5 A kérdező kommentje:

100 W-os mono solar panel.

Az akksi 12V-os, 80ah-s, 1 db, Sprint márkájú.

tegnap 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem benéztél valamit, az az aksi feszültsége lesz. Szerintem ha az aksifeszültség jó, akkor ne foglalkozz a villogásokkal, a töltő teszi a dolgát. Nekem is van hasonló MPPT töltőm, és alacsony PV feszültségnél az is villog.
tegnap 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Gyorsan villogott a legfelső, napelem kijelzőnél, zölden. A leírás szerint az pv túlfeszültség. A kijelzőn a napelemnél 13,6 vagy 13,7 V volt, alatta az akksinál 12,6 V-ot mutatott.

Nem nézhettem be, mert baloldalt van legfelül a napelem rajz, alatta az akksi rajza, az alatt egy égő rajza. Mindegyik felett van egy kis lámpás, a napelemé gyorsan villogott, az akksié simán égett.

tegnap 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:
A fordítás rossz, PV hibát jelen, ami lehet alacsony PV feszültség is.
tegnap 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!